Ta reda på var energin i din bostad tar vägen
Med värmekameran kan du se vart energin tar vägen, var du kan behöva nya tätningslister och var det kan vara bra att förbättra isoleringen.
Har du oförklarliga elförbrukningar kan du fotografera din säkringscentral för att se vilken del som lyser varm. Sedan kan du med hjälp av elmätaren som finns i energiryggsäcken mäta alla elektriska apparater med stickkontakt.
Du kan låna energiryggsäcken i två veckor.
Kontrollera luftfuktigheten med hydrometer
I energiryggsäcken finns också en hydrometer som mäter luftfuktigheten. Har du under vintern en luftfuktighet på under 30 procent så kan slemhinnorna bli torra och inomhusluften upplevas som för torr och dammig. Om möjligt kan du försöka minska ventilationen något för att få ett bättre inomhusklimat. Under augusti och september så kan det lätt bli för hög luftfuktighet och då gäller det att inte tillföra extra fukt genom att torka tvätten inomhus. Det kan även vara bra att tillfälligt öka ventilationen för att få en bra inomhusmiljö.
Kontakta energirådgivningen
Ta gärna bilder och kontakta energirådgivningen för att diskutera vilka åtgärder som är bäst för dig i ditt boende eller i ditt företag.
Energirådgivning för kommunerna Sunne, Forshaga, Kil, Munkfors, Hagfors och Torsby har telefontid torsdagar kl 09-15, med lunchstängt 12-13.
Telefon: 054-19 24 10
E-posta energirådgivningen