Nya sunne.se fyller 1 år!

Publicerad: 24 januari 2024
För ett år sedan lanserades vår nya webbplats, med en uppdaterad design och nya funktioner. För att möta det ökade behovet av digitala tjänster, och på så vis kunna ge god service till våra medborgare och besökare.

När arbetet påbörjades med den nya webben valde vi att fokusera på användarvänlighet och tillgänglighet, för att erbjuda en god digital service.

– En kommunal webbplats ska kunna användas av alla, och vi arbetar löpande med att utveckla webbens olika delar. Man lär sig under tiden vad som fungerar bra och mindre bra, samt vilka behov som finns. En webbplats är något som växer fram organiskt, säger Sofia Stiernelöf, digital kommunikatör på Sunne kommun.

Nya funktioner

I samband med webbplatsens ettårsdag tillkommer några nya funktioner, så som en tycka till-knapp på alla innehållssidor. Där kan du skicka in om du har synpunkter på en specifik sida, exempelvis om innehållet behöver uppdateras eller om du har önskemål på vad som ska finnas där. 

– Användarvänligheten är viktig, att man hittar det man letar efter, och att då få in synpunkter och idéer från just användarna är en ovärderlig resurs.

Även nyhetsarkivet har fått några nya tillägg, där du numera kan filtrera på olika ämnen och sortera efter datum. Ett så kallat RSS-flöde har också lagts till, som läser in nyheter från andra sidor som skrivit om Sunne. 

– Vi ser nu fram emot att bygga vidare på den grund vi har, för att få en bra digital plattform.