Sunne kommun nominerad till Publishingpriset 2023

Publicerad: 06 september 2023
Sunne kommun är nominerad till Publishingpriset 2023* i två kategorier. Det är sjätte året i rad som juryn fastnat för Sunne kommuns arbete.
  • Filmen ”Sunne – en plats i världen” är nominerad i i kategorin Varumärkesfilmer B2C (Business to Customer). Åtta bidrag är nominerade.
  • Webbplatsen sunne.se, som lanserades i januari, är nominerad i kategorin Informationssajter. 7 bidrag är nominerade.

Ett erkännande

– Vi är stolta och väldigt glada över att Sunne kommun sticker ut i den hårda konkurrensen. Juryn består av kommunikationsproffs och det är ett erkännande att vara nominerad för sjätte året i rad, säger Anneli Jansson, kommunikationsstrateg, Sunne kommun.

Filmen ”Sunne – en plats i världen” togs fram för nya webbplatsen sunne.se med syfte att skapa en känsla för Sunne i en berättande form, där text och bild samspelar. Filmen är framtagen i samarbete med kreativa byrån Karl och Moa.

Nya sunne.se har jobbats fram i samarbete mellan Sunne kommuns kommunikationsstab och systemutvecklarna Swedish Connection AB.

8 november är det prisutdelning på Berns i Stockholm.

Nationell tävling

2021 vann Sunne guld i Publishingprisets kategori ”filmer som marknadsför företag och verksamheter” med filmen ”Det bästa med Sunne”.

– Nomineringarna är ett kvitto på att det vi gör håller hög kvalitet. Det känns faktiskt rätt osannolikt, och så inspirerande, att vi kan vara med och konkurrera med företag och organisationer över hela Sverige med våra förhållandevis små resurser.


*Publishingpriset är den äldsta heltäckande nationella kommunikationstävlingen och delas ut för lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation. Juryn består av fotografer, grafiska formgivare, filmproducenter, journalister och redaktörer. De granskar, värderar och jämför tävlingsbidragen, som bedöms utifrån ett antal kriterier. Vinnarna får – förutom äran – en statyett samt diplom.