Berggrens och Hydroscand etablerar sig i Sunne

Publicerad: 24 maj 2023
Under tisdagen var det öppet hus och invigning för två nya företagssatsningar i Sunne – Berggrens och Hydroscand. Båda redan väl etablerade företag som valt att utöka och vidareutveckla sina verksamheter här.

Berggrens är ett familjeföretag med rötterna i Örebro, där de idag har tio anställda. De är en auktoriserad försäljare av Hitachi, men skruvar och servar även andra entreprenadmaskiner. 

De arbetar som en helhetslösning där de både säljer, servar och reparerar entreprenadmaskiner. Sedan flera år tillbaka är de stationerade i Örebro, och det var där på samma gata som samarbetet med Hydroscand började.

Hydroscand är ett internationellt företag som specialiserat sig på ledningskomponenter och slangar. De finns i 18 länder, varav cirka 70 butiker i ligger i Sverige. Sunne blir den fjärde butiken i Värmland.  

I de nya lokalerna på Holmby har Berggrens sin servicehall i ena änden, och Hydroscand har sin butik i andra. De båda företagen berättar att de ser fram emot att nu kunna täcka in den värmländska marknaden med omnejd.

– Vi hade sedan tidigare flera kunder runt om i Värmland, och åkte ofta hit. Så det känns väldigt roligt att nu kunna finnas på plats även här, säger Lisa Ericsson från Berggrens.

Att lotten föll på Sunne handlade dels om att det geografiska läget var gynnsamt. Med väg E45 på ena sidan, och Gräsmarksvägen där du tar dig vidare till norska gränsen på den andra. Industriområdet ser de också positivt på, med flera andra företag inom liknande branscher.

–  Sen har kontakten med kommunen i och med bygget fungerat väldigt bra. Det har gått snabbt och smidigt och vi har kunnat ha en personlig kontakt, vilket har underlättat mycket. Vi har känt oss välkomna!

Det var under sommaren 2021 som de först kontaktade miljö- och byggenheten på Sunne kommun, och därefter gick allt ganska snabbt. Knappt två år senare står deras nya lokaler färdiga och invigda. De berättar att Anders Olsson, utvecklingsledare på kommunen, har varit en viktig kontakt under bygget. Idag var han på besök och gratulerade med en blombukett.

Vi önskar både Berggrens och Hydroscand ett stort lycka till och varmt välkommen till Sunne!

Anders Olsson från kommunen ger blommor till Berggrens
På invigningen bjöds det på hamburgare utanför de nya lokalerna
Hydroscands butik i de nya lokalerna på Holmby
Berggrens servicehall