Ingegerd och Ywonne – två arbetande pensionärer

Publicerad: 26 april 2023
Att arbeta som vikarie har för Ingegerd och Ywonne blivit ett viktigt inslag i deras vardag. De gick båda i pension 2019, och arbetar några timmar i veckan på Salla SÄBO. 
Bild på Ingegerd Björklund och Ywonne Nilsson.

Att få komma till Salla efter några dagars ledigt beskriver de båda som att komma hem. De längtar efter sina arbetskamrater och kunder, och möts i sin tur av glada ansikten och de känner sig alltid välkomna. 

Även den visade uppskattningen för dem som anställda och den insats de gör, poängterar de har stor betydelse för att de valt att fortsätta arbeta. 

Friheten som vikarie

Både Ingegerd och Ywonne värdesätter valfriheten de har som arbetande pensionärer – de kan tacka ja till de arbetspassen de vill, och själva välja hur mycket de vill arbeta.

Ingegerd ligger tillgänglig i vår vikariepool, och har valt att jobba två semesterperioder i sommar.

Ywonne väljer att bli uppringd när hon ska bokas på sina vikariepass, och är framförallt tillgänglig på två avdelningar dagtid, men hoppar in på nattpassen om det behövs. Även hon ska vara semestervikarie en period i sommar.

En värdefull insats

Att ha tillgång till kunnig arbetskraft, som kan hjälpa till att täcka upp vid sjukdom, semester och andra händelser, är en viktig resurs för kommunen. Det ger både en tryggare miljö för de boende, och en bättre arbetsmiljö för våra ordinarie anställda. 

Bli vikarie du också

Är du intresserad av att arbeta som vikarie hos oss? Vi erbjuder många olika arbetsuppgifter inom våra olika verksamheter.

Läs mer om hur det är att arbeta som timvikarie på Sunne kommun.

Kontakta bemanningsenheten

Kontakta oss för att ansöka, eller om du har några frågor.

E-post: bemanningsenheten@sunne.se
Telefonnummer: 0565-163 74