Sunne kommuns nyårskarameller

Publicerad: 29 december 2023
2023 är snart till ända och vi kan se tillbaka på ett år med många positiva händelser. Vill du läsa mer om de enskilda händelserna så finns samtliga i vårt nyhetsarkiv.

Några saker som hände i Sunne under 2023:

En bra växande lokal handel

Glädjande siffror kom i september som visar att Sunne fortsätter öka sitt handelsindex. Det visar statistik från Handelsrådet för 2022.

Lansering av vår nya webb

I januari lanserade vi vår nya webbplats. En ny fräsch webbplats med många nya funktioner. Utöver utseendet så låg fokus på tillgänglighet och digitalisering för att möta nya lagkrav.

Fortsatt låg arbetslöshet

Sunne kommun har en total arbetslöshet på 3,8 procent (juni 2023), vilket är näst lägst i Värmland. Snittet i länet ligger på 5,9 procent. Arbetslösheten i Sunne är den lägsta sedan 2018.

En ökande befolkning

Sunne har positiva flyttnetton både utrikes och inrikes och det finns goda förutsättningar för kommunen att fortsätta växa.

Ny ismaskin vid Helmia Arena

Investeringen i en ny ismaskin på 1,3 miljoner kronor blir till glädje för olika åldrar i Sunne. Det ska vara roligt att bo i Sunne och kommunen jobbar långsiktigt med att främja folkhälsan.

Fina skolresultat

Eleverna vid SG/Södra vikens Fordons- och transportprogram visar fina resultat med 100 % gymnasieexamen för andra året i rad. På Fryxellska skolan har antalet behöriga elever till gymnasiet ökat markant, både till högskoleförberedande- och yrkesprogram.

Deltagit i x-linjens lyckade pilotprojekt

Den flexibla bussen X-linjen blev välanvänd i sommar-Sunne. Cirka 1 000 resor bokades av Sunnebor och besökare under testperioden som pågick 15 juni till 13 augusti.

Högt rankad bland landsbygdskommuner

Sunne hamnade på plats 3 i kategorin landsbygdskommuner i Sverige, likaså på plats 3 i Värmland.

Två nomineringar i Publishingpriset

Det är sjätte året i rad som juryn fastnat för Sunne kommuns arbete. Filmen ”Sunne – en plats i världen” nominerades i i kategorin Varumärkesfilmer B2C (Business to Customer). Webbplatsen sunne.se, som lanserades i januari, nominerades i kategorin Informationssajter. Tyvärr följde inga priser med hem till Sunne, men vi är otroligt stolta över den fina uppmärksamheten.

Brf Gösta Berling vann SAVA – Sveriges Arkitekter Värmlands Arkitekturpris

Vartannat år delas SAVA (Sveriges Arkitekter Värmlands Arkitekturpris) ut till ett projekt i Värmland. Brf Gösta Berling var en av tre finalister i årets tävling, och på onsdag den 6 december korades de som vinnare.

Detaljplanearbetet för Climate Arena startar

Fordonstestanläggningen Climate Arena (CA) har ansökt om och fått beslut om planbesked från allmänna utskottet i Sunne kommun. Beslutet som togs 7 december innebär att kommunen nu inleder detaljplaneringen av området samt gör en miljökonsekvensbeskrivning. Förväntad byggstart i slutet av 2025

Högsta andel företagsamma personer i Värmland

Hela 18,1% av Sunnes invånare driver någon typ av verksamhet, på hel eller deltid, där småföretagarna är de största skattebetalarna i kommunen.

Tack för i år!

Vi vill passa på att tacka dig som är Sunnebo, medarbetare, företagare, besökare eller som följer oss här! Tack för att just du är med och gör Sunne kommun till en alldeles speciell plats att besöka, leva, bo och arbeta på. Med det säger vi farväl till 2023 och välkomnar 2024.