Sunne lanserar en ny webbplats!

Publicerad: 23 januari 2023
Äntligen kan vi presentera vår nya webbplats för Sunnes medborgare och resten av världen. Här vill vi visa upp Sunnes utbud, svara på medborgarnas och besökarnas frågor samt informera om service och tjänster som förenklar vardagen.

Tillgänglighet och digitalisering

Med det politiska målet digitalt först och en väl testad struktur når vi med den nya webben lagkrav om tillgänglighet, och ligger i tiden med förändrade beteendemönster. Sidor och innehåll organiseras på ett sätt som gör det lättare för dig som besökare att hitta information.

– Digitaliseringen är prioriterad av politik och ledning eftersom vi vill göra det enkelt att vara medborgare och företagare i Sunne, säger Petra Svedberg, kommunchef.

I arbetet med den nya webbplatsen har information och innehåll från tidigare sunne.se flyttats över, fräschats upp samt kvalitetssäkrats. Alltid med målet att skapa en webbplats som är lätt att förstå och ta till sig. Nya sunne.se är ett led i att bli en tillgängligare kommun för våra medborgare och företagare.

Förändrat beteendemönster

Vi människor blir alltmer digitala, vi är vana att söka oss fram och hitta det vi är ute efter. På nya sunne.se har vi därför en kraftfullare sökfunktion som ligger tydligt placerad på alla sidor. Vi tycker om att göra våra ärenden när det passar oss, vare sig det handlar om att handla mat, se på TV eller ansöka om bygglov – vi har därför tagit fram fler e-tjänster och lyft dessa på webben. För att du ska kunna göra dina ärenden när det passar dig.

– Det finns en förväntan på att kunna utföra ärenden digitalt när som helst på dygnet. Det behovet möter vi med en ny, modern webbplats med bra sökmotor som gör att det också blir lättare att hitta viktig information. Det ska vara enkelt att komma i kontakt med Sunne kommun via olika kanaler för den som behöver, säger Henric Eltonson, IT-chef på kommunikationsstaben.

Färg och funktion

I Sunne kommun har vi nära till naturen, vilket återspeglas i de gröna färgerna på webben. Våra e-tjänster är framhävda i en varmt gul färg, så du enkelt ska hitta dem. Tillsammans skapar de ett omsorgsfullt uttryck som ska kännas välkomnande.

Med en lätt och luftig design, med inspirerande bilder och välkomnande färger, fungerar webbplatsen som ett skyltfönster utåt. Vi hoppas att besökare, företagare och inflyttare trivs här och hittar relevant information och bra tjänster.

Vi vill veta vad du tycker

En webbplats är som ett hus – det blir aldrig riktigt färdigt. För att utvecklas tar vi gärna emot era synpunkter och information om eventuella fel.

Att jobba med hundratals sidor av information kan innebära att ett och annat fel smugit sig in, och så här i början kan även enstaka tekniska fel inträffa. Vi hoppas att ni har överseende med det, och att ni fortsätter att upptäcka vår nya webbplats under dess fortlöpande utveckling.

Klicka dig runt och upptäck vårt nya sunne.se, vi hoppas att du ska tycka om Sunne kommuns nya webbplats!