Markus Jonsson ny skolchef i Sunne kommun

Publicerad: 21 december 2022
Markus Jonsson, 48, blir ny skolchef i Sunne kommun och efterträder Ylva Winther. Markus kommer närmast från jobbet som skolchef/rektor för Nacka Strands Gymnasium.
Skolchef Markus Jonsson

Markus Jonsson börjar jobbet som skolchef i Sunne 13 mars.

– Vi har haft en bra rekryteringsprocess med många intressanta sökande. Markus har den kompetens och erfarenhet som Sunne behöver just nu, bland annat för det politiska uppdraget att bli Värmlands bästa skolkommun. Markus blir också en viktig kugge i kommunledningsgruppen där vi har ett helhetsperspektiv för koncernen, säger Petra Svedberg, kommunchef.

Ser fram emot uppdraget

Markus har jobbat som rektor på flera skolor i Stockholm och tidigare som lärare. Han har en magister i pedagogik med inriktning mot utbildningsledning från Stockholms universitet, fil. mag och gymnasielärarexamen i tyska, svenska och historia vid Stockholms och Uppsala universitet. Han har också gått rektorsprogrammet på Stockholms universitet.

– Jag ser mycket fram emot uppdraget som skolchef i Sunne. Skola och utbildning är oerhört viktiga förutsättningar för unga människor och genom hela livet. Kommunens ambition ligger i linje med hur jag tänker kring skola och utbildning: att erbjuda så hög kvalitet som möjligt för elevernas bästa. För att skapa det krävs målinriktat arbete och en tro på att man kan. I Sunne finns väldigt goda förutsättningar som jag gärna vill vara med och utveckla framöver, säger Markus Jonsson.

Flyttat till Sunne

Han har ett stort intresse för samhällsfrågor och kultur, framför allt litteratur. Han idrottar gärna och i yngre år tävlade han i tennis och var även tennistränare.

Markus fru är från Värmland och familjen har nyligen flyttat till Sunne. 

Utbildning och barnomsorg