Sunne Alpina öppnar del av Ski Sunne för allmänheten

Publicerad: 26 januari 2024
Sunne Alpina Klubb (SAK) arrenderar Ski Sunne fram till 30 april 2024 av Fryksdalens Sparbank. Klubben har ansökt om och får bidrag från Sunne kommun för att kunna öppna del av anläggningen för allmänheten vissa dagar. I helgen, 27-28 januari, är det öppet kl 10-16.

Ett samarbetsavtal har tecknats mellan SAK och Sunne kommun, där grundbidraget ökat från 10 000 kronor till 50 000 kronor för att göra det möjligt för klubben att hålla öppet för allmänheten. Det kräver en större åkyta med mer snötillverkning och elförbrukning vilket ökar kostnaderna.

– Sunne Alpina gör en stor insats och vi vill stötta klubben på det sätt vi kan, säger Petra Svedberg, kommunchef.

Bidraget tryggar

För att motivera SAK att med helt ideella krafter drifta verksamheten under helger bidrar kommunen, utöver grundbidraget, med en fast summa per öppetdag och en fast summa för sportlovet. Som mest kan ersättningen från kommunen komma upp i 185 000 kronor. Avtalet gäller resten av innevarande skidsäsong.

– Klubben riskerar en ansenlig summa ur klubbkassan i årets satsning i Ski Sunne och samarbetsavtalet med kommunen bidrar till att trygga klubbens fortsatta verksamhet, säger Jörn Okan i SAK.

Sunne Alpina samarbetar med Västra Ämtervik snowboard och alpina skidgymnasiet i Torsby om att i första hand skapa en tränings- och tävlingsyta i en begränsad del av anläggningen. Samarbetsavtalet med Sunne kommun gör att allmänheten också kan få viss tillgång till backen.

– Sunne kommun önskar SAK lycka till med både anläggningsdrift och egen ungdomsverksamhet i vinter.

Öppettider för allmänheten närmaste tiden

Öppet kl.10-16
Lördag 27/1 och söndag 28/1 (Patron, Smirre och Lill-Smirre med en ankarlift och två knappliftar öppna. Pistning av Ekeby pågår men är inte klar till denna helg).

Lördag 3/2
Söndag 4/2
Lördag 10/2 är Patron stängd på grund av tävling och Ekeby beräknas vara öppen.
Söndag 11/2.

Fler öppetdagar publiceras efterhand på Sunne Alpina klubbs Facebooksida. Länk dit hittar du nedan.

Uppleva och göra