Klättenskolan avvecklas i höst

Publicerad: 28 maj 2024
Klättenskolan i Stöpafors avvecklas från och med höstterminen 2024. Det beslutade Sunne kommunfullmäktige efter omröstning, 27 maj. – Vi har bjudit in till föräldramöte, onsdag 29 maj, för att informera om allt det praktiska kring att göra skolval. Nu samverkar verksamheten och föräldrar för att göra övergången för eleverna så bra som möjligt utifrån omständigheterna, säger Markus Jonsson, skolchef i Sunne kommun.

Kommunstyrelsens förslag om att skolan avvecklas vann omröstningen i fullmäktige med 18-16. Beslutet innebär att förskolan blir kvar, och att fritids omvandlas till pedagogisk omsorg.

Barnen från Klätten – totalt 19 elever – får automatiskt gå på Skäggebergsskolan om inte vårdnadshavare aktivt väljer en annan skola.

– Det finns möjlighet att söka andra skolor för den som vill. Om vårdnadshavare vill göra besök på skolan där barnet ska gå så behöver vi planera in det snarast, eftersom det inte är så många skoldagar kvar på terminen.

Vårdnadshavare som vill ha pedagogisk omsorg på Klättenskolan måste ansöka även om det. Omsorgen kommer att finnas i anslutning till förskolans verksamhet som fortsätter som tidigare på Klättenskolan.

Den tillsvidareanställda personal som finns på skolan erbjuds andra tjänster inom skolans verksamhet.

Så här röstade partierna i fullmäktige

  • M, KD, L, V och delar av SD röstade för att avveckla skolan.
  • S, MP, Hela Sunne och delar av SD röstade för Socialdemokraternas förslag, som innebar att göra verksamheten till en F-3-skola med förskola och fritids.
  • Centerpartiet lade ner sina röster. 
Utbildning och barnomsorg
Grundskola