En vändning för Sunne Ski & Bike

Publicerad: 08 januari 2024
Efter en oviss höst för Ski Sunne & Bike har Fryksdalens sparbank och Sunne Alpina nu skrivit ett arrendeavtal och kommer därmed öppna för åkning i vinter.

Under hösten gick Fryksdalens Sparbank in och tog över Sunne Ski & Bike med syfte att hitta en långsiktig lösning. Nu har ett arrendeavtal skrivits mellan Fryksdalens sparbank och Sunne Alpina som kommer driva anläggningen i samarbete med VÄIF snowboard och alpina skidgymnasiet i Torsby.

- Det känns bra att vi fått till ett samarbete med Sunne Alpina Klubb som genom att arrendera backen kan bedriva sin verksamhet där i vinter. De har visat ett stort engagemang för backen och för Sunne. Att de även kommer ha öppet för allmänheten vid ett antal tillfällen är viktigt för skidintresserade invånare och oss som lokal sparbank, säger Urban Rohdin vd på Fryksdalens Sparbank.

Redan till helgen öppnar anläggningen för träning och tävling. Planen är att även hålla backen öppen för allmänheten vid ett antal tillfällen, Sunne Alpina Klubb kommer återkomma med vilka dagar det gäller.

Uppleva och göra