Nytt jobb för Sunnes socialchef

Publicerad: 24 maj 2024
Socialchefen Malin Lindén Ohlsson slutar i Sunne för att börja en tjänst som socialchef närmare sitt hem i Dalarna. – Jag har trivts fantastiskt bra i Sunne, men det blev tuffare än jag trodde med veckopendlingen, framför allt på vintern. Jag längtar efter att få komma hem på kvällarna i Borlänge där jag bott i 19 år, säger Malin.

Malin började som socialchef i Sunne 2022 och jobbade före dess i Gagnefs kommun.

– När det dök upp ett jobb som socialchef i Rättviks kommun så ville jag söka. Det känns tråkigt att lämna Sunne, både på grund av härliga kollegor och för att vi är mitt inne i ett viktigt och krävande omställningsarbete. Jag hade önskat bättre timing, men samtidigt har vi så många kompetenta medarbetare som tar stort ansvar så det känns tryggt.

Malin Lindén Ohlsson jobbar kvar fram till sin semester då Susanne Ranström, biträdande socialchef, går in som tf. socialchef.

– Vi säger stort tack till Malin för värdefullt arbete i Sunne och önskar henne varmt lycka till i Rättvik. Tills vi har en ny socialchef på plats har vi duktiga medarbetare som kliver fram. Rekryteringen efter en ny socialchef startar efter semestrarna, säger kommunchef Petra Svedberg.