Sunne Ski får ny driftoperatör

Publicerad: 10 september 2024
Sunne kommun glädjer sig över nyheten att Fryksdalens sparbank hittat en ny driftoperatör för skidanläggningen Sunne Ski & Bike.

Nybildade bolaget Sunne Ski & Bike med fyra delägare från Uddevalla, tar över driften av anläggningen i Sunne. Ett flerårigt avtal har skrivits mellan Fryksdalens sparbank och driftoperatören. Fastigheten vid skidanläggningen ägs fortsatt av Fryksdalens sparbank som jobbar vidare med att hitta en långsiktig ägare av egendomen.

- Kommunen har haft en bra dialog med banken under året. Vi ser nu med tillförsikt fram emot att privata intressenter tar över driften av anläggningen. Den är en viktig pusselbit för vår besöksnäring och mycket betydelsefull för kommunen och våra invånare, säger Henrik Frykberger (M), kommunstyrelsens ordförande i Sunne.

De nya driftoperatörerna vill säkerställa en stabil drift under de kommande åren och ta vara på den kunskap som finns lokalt.

- Vi vill rikta ett stort tack till Magnus Hedlund som varit engagerad i Ski Sunne under många år. Hans kunskap och driv är ovärderlig och han blir naturligtvis vår första anställda på anläggningen, säger en av delägarna, Joakim Bergdahl.

En glad nyhet för Sunne. Nu blir det skidåkning i vinter.

 

Uppleva och göra