Tack till envisa eldsjälar för Familjecentralen i Sunne

Publicerad: 05 september 2024
Samarbetet mellan Sunne kommun och Region Värmland, med målet att skapa trygga barn och föräldrar i Sunne, firar 20 år. Mötesplatsen Familjecentralen Pusslet är till för föräldrar med barn från noll till sex år. – Stort grattis till de första 20 åren! Familjecentralen har så många viktiga pusselbitar i föräldrars vardag och ni gör ett fantastiskt jobb, säger Marianne Åhman (L), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i bildningsutskottet i Sunne.

Att Familjecentralen Pusslet i Sunne fyller 20 år är värt att fira. Det krävdes otaliga möten och stor uthållighet för att kunna starta verksamheten för 20 år sedan.

– Det var tuffa ekonomiska tider även då och det är tack vare några envisa eldsjälar som vi står här idag.

Marianne Åhman riktar ett extra tack till Birgitta Friberg, då förskolechef, som kom till Sunne med erfarenhet från hur andra kommuner jobbade med familjecentraler.

– Birgitta krokade arm med Karin Nyström, som var Sunne kommuns IFO-chef under många år. Tillsammans med eldsjälar från dåvarande landstinget, bland annat Birgitta Ingemyr, Maj Larsson, Birgit Bäckström och Birgitta Engström, skapade de ett team med en tydlig målbild för verksamheten.

Teamet gjorde studieresor, höll i och höll ut tills familjecentralen äntligen kunde komma igång. Första samordnaren för verksamheten var Kristina Wictorin.

– Vi vill vara ett stöd för familjerna i Sunne, det ska kännas lätt att gå hit, umgås och få hjälp. Vi fortsätter hela tiden utveckla verksamheten för familjernas bästa, säger Maria Ant Styffe, socionom och samordnare på Familjecentralen i Sunne.

20-årsdagen firades med tal, tårta, dansberättarsagan ”Knacka på” med Sofia Hassel och fiskdamm. Biblioteket och tandhälsan fanns på plats med information till föräldrarna.

Utbildning och barnomsorg
Stöd och omsorg