Fira midsommar i Sunne

Publicerad: 20 juni 2024
Välkommen att fira midsommar i Sunnebygden. Det finns många platser att välja på.

Berga gård, Lysvik

Midsommarstången kläs till livemusik. Deltagarna reser den tillsammans innan det blir sång och dans med Marita. Arrangör är Lysviks hembygdsförening.

Elofsruds bygdegård, Västra Ämtervik

Midsommarfirande med dans kring stången. Lekar och tävlingar, till exempel hästskovarpa, boll- och pilkastning, barnlotteri och tävling i käpphäst.
Grillen tänds under kvällen. Möjlighet att köpa fika.

Gräsmarks hembygdsgård

Dans kring midsommarstången, företagskamp, lekar och hoppborg. Räddningstjänsten visar upp sina fordon. Godisregn. Servering.

Sunne hembygdsgård

Ta med dig blommor till midsommarstången som gästerna klär tillsammans vid Anneforsskolan. Stången bärs i en parad till Askersbygården, där den reses till musik av Sunnlåt och folkdansare från Sunne. Servering av kaffe, våfflor och varm korv under dagen. Barnen bjuds på glass.

Tvällen, Gräsmark

Dans kring midsommarstången vid festplatsen Tvällen. Hemlig scenhändelse, musikquiz, kaffe och tårta. Möjlighet att grilla. Arrangörerna Timbonäs och Långnäs byalag bjuder in till firandet som kräver anmälan och en mindre anmälningsavgift.

Ås brunn, Östra Ämtervik

Tvådagarsfirande vid Ås Brunn med enklare servering. På midsommarafton blir det dans och ringlekar kring midsommarstången. Arrangör IS Emtarna.
På midsommardagen bjuder Östra Ämterviks församling och Missionsförsamlingen in till friluftsgudstjänst. Vid regn hålls gudstjänsten på logen.

 

Uppleva och göra