Nya förutsättningar för ICA-projektet i Sunne

Publicerad: 21 augusti 2024
ICA Fastigheters planerade projekt att bygga en ny butik i Sunne med 28 bostäder ovanpå påverkas av nya förutsättningar. Magnus Wiese, bostadsbolaget MW Bostad AB, väljer av hälsoskäl att dra sig ur alla sina nya projekt, vilket inkluderar bostadsprojektet i Sunne. ICA Fastigheter och Sunne kommuns avsikt är nu att arbeta brett för att hitta en ny part i projektet.

2022 tecknades ett markanvisningsavtal mellan ICA Fastigheter och Sunne kommun om att bygga butik och bostäder vid Stora torget i Sunne.

Tillsammans med bostadsbolaget MW Bostad AB har ICA Fastigheter arbetat fram ett förslag om en byggnad med butik i gatuplan och 28 bostäder ovanpå butiken. Av hälsoskäl väljer nu MW Bostads AB vd, Magnus Wiese, att dra sig ur alla sina nya projekt, vilket inkluderar bostadsprojektet i Sunne.

– Hälsan kommer först och vi har respekt för Magnus beslut. Mycket är gjort i projektet och nu jobbar vi för att någon tar över stafettpinnen. Ambitionen från både ICA Fastigheter och kommunen är att hitta någon som tar projektet vidare, säger Henrik Frykberger (M), kommunstyrelsens ordförande och Linda Johansson (S), oppositionsråd i Sunne kommun.

ICA Fastigheters planerade arbete påverkas av de nya förutsättningarna, vilket gör att projektet förskjuts tidsmässigt. Avsikten är nu att arbeta brett för att hitta en ny part i projektet.

– Sunne är en viktig marknad för ICA. Förutsättningarna för projektet har ändrats och ICA Fastigheters fokus ligger nu på att i samma goda anda tillsammans med kommunen fortsatt jobba för att genomföra projektet på Stora torget i Sunne, säger Victoria Sandkvist, chef Strategi och Investeringar ICA Fastigheter.

 

Jobb och företagande