Lär dig sätt att minska konflikterna med ditt barn

Publicerad: 07 augusti 2024
Är du förälder till ett barn i åldern 3-11 år och känner att det ofta blir bråk hemma? Det finns föräldrastöd att få där du lär dig sätt att minska konflikterna och skapa en bättre relation med ditt barn. Föräldragruppen kallas Komet och är ett samarbete mellan kommunerna Sunne och Munkfors.

Förbättra kommunikationen

Komet består av strukturerade gruppträffar där du som förälder får lära dig nya sätt att samspela med ditt barn. Målet är att skapa fler positiva stunder tillsammans och förbättra kommunikationen.

Genom Komet träffar du andra föräldrar i samma situation och tillsammans arbetar ni för att få en lugnare vardag.

Start 10 september

Vi träffas elva gånger och berör ett tema* varje gång. Varje träff leds av två utbildade gruppledare. Du träffar din grupp en gång i veckan, cirka två timmar varje gång. Här får du utbyta erfarenheter, veta vad forskningen säger och öva på nya sätt att bemöta ditt barn. Mellan varje träff tar du med dig praktiska övningar att prova hemma.

Välkommen att delta!

Anmälan

Träffarna hålls på Familjecentralen Pusslet, Zandergatan 1, 686 31 Sunne. Starten för utbildningen är tisdag, 10:e september, klockan 16.30.

Resväg och transport ska inte vara ett hinder. Hör gärna av dig till oss för att se över hur detta kan lösas på bästa sätt.

För frågor/anmälan, kontakta: Föräldrastöd, telefon: 0563-54 12 91
E-posta Föräldrastödet

*Teman för träffarna

Du erbjuds tio gruppträffar och en individuell träff.

  • Träff 1-3: Grunden för att minska bråk och tjat är att öka positiv samvaro och uppmärksamhet. De första träffarna övar vi på detta och på att vara tydlig som förälder.
  • Träff 4-5: Vi hjälps åt att fokusera på det som motiverar just ditt barn och uppmärksammar det positiva.
  • Träff 6: En individuell träff där du kan bjuda in exempelvis skolpersonal eller någon annan person som är viktig för ditt barn. Under den individuella träffen kan vi även prata mer om något som är särskilt viktigt för just dig och ditt barn.
  • Träff 7-9: Vi diskuterar vilka strider du kan välja bort och vilka du behöver ta samt hur du kan göra det. Du lär dig hur du kan bli mer begriplig och förutsägbar för ditt barn.
  • Träff 10: Vi går igenom hur du tillsammans med ditt barn kan komma överens om lösningar på problem.
  • Träff 11: Träff elva är en avslutande träff med fokus på vad du som förälder bär med dig från Komet.

 

Utbildning och barnomsorg