Räddningstjänst
Räddningstjänsten finns på plats när en brand eller olycka inträffat. En stor del av deras arbete innefattar även att hantera risker och arbeta förebyggande mot bränder och olyckor. Det görs bland annat genom tillsyn och samråd vid ny-, om- och tillbyggnationer. Räddningstjänsten ger också information och råd till enskilda och företag.
Bli deltidsbrandman
Vill du rädda liv, egendom och miljö? Då kan deltidsbrandman på Räddningstjänsten vara något för dig. Det är ett varierande jobb där du ingår i ett team, och där du får möjlighet att hjälpa och rädda människor.
Som deltidsbrandman är du i beredskap – hemma eller på jobbet. Du utrustas med en personsökare. När den larmar har du ungefär fem minuter på dig att komma till brandstationen, där du byter om och åker till olyckan.
Innan påbörjad tjänst genomför du en avlönad utbildning på två veckor. Du har också möjlighet att komplettera med ytterligare utbildning efteråt.
Låter det här som något för dig? Skicka in din intresseanmälan idag! Du ansöker via e-tjänsten längre upp på den här sidan.
Ny samverkanscentral
I Örebro byggs en ny samverkanscentral. Polisen, SOS Alarm och räddningstjänsten kommer tillsammans att leda olika typer av insatser i västra delen av mellersta Sverige. Målet är att hjälpsökande ska få snabbare hjälp med rätt resurs på plats i rätt tid, både i större och mindre händelser. Läs mer om projektet genom att trycka på "plusset" nedan.


Den åttauddiga stjärnan
Traditionellt sedan 1800-talet har den åttauddiga stjärnan existerat inom brandkårer i Europa. Varje udd i stjärnan har sin speciella betydelse och stjärnan speglar en etisk norm för hela yrkeskåren.
De åtta uddarna representerar följande egenskaper:
Lojalitet, kunskap, mod, omtanke, skicklighet, takt, uppmärksamhet, uthållighet.
Den åttauddiga stjärnan finns hos de flesta svenska räddningstjänster och har oftast sitt kommunvapen i mitten. Vår stjärna har därför Sunnes kommunvapen i mitten.