Räddningstjänst

Räddningstjänsten i Sunne kommun arbetar med att förhindra och begränsa skador på människor, egendom och miljö. Så invånare och besökare ska känna att de lever och vistas i en säker och trygg kommun. Våra tre brandstationer ligger i Sunne, Gräsmark och Lysvik.

Räddningstjänsten finns på plats när en brand eller olycka inträffat, en stor del av deras arbete innefattar även att hantera risker och arbeta förebyggande mot bränder och olyckor. Det görs bland annat genom tillsyn och samråd vid ny-, om- och tillbyggnationer. De ger också information och råd till enskilda och företag.

Bli deltidsbrandman

Vill du rädda liv, egendom och miljö? Då kan deltidsbrandman på Räddningstjänsten vara något för dig. Läs mer om tjänsten nedan.

Jobba som deltidsbrandman

Som deltidsbrandman är du i beredskap – hemma eller på jobbet. Du utrustas med en personsökare och när den larmar har du ungefär fem minuter på dig att komma till brandstationen, där du byter om och åker till olyckan.

Det är ett varierande jobb där du ingår i ett team, och där du får möjlighet att hjälpa och rädda människor.

Innan påbörjad tjänst genomför du en avlönad utbildning på två veckor. Du har också möjlighet att komplettera med ytterligare utbildning efteråt.

Låter det här som något för dig? Skicka in din intresseanmälan idag! 

Du hittar blanketten för intresseanmälan längst ned på den här sidan. Fyll i den och skicka den därefter till:

Sunne kommun
110. Räddningstjänsten
686 80 Sunne

Eller via e-post till raddningstjansten@sunne.se, märk din ansökan med "Ansökan deltidsbrandman".

Räddningstjänsten i Sunne logotyp

Den åttauddiga stjärnan

Traditionellt sedan 1800-talet har den åttauddiga stjärnan existerat inom brandkårer i Europa. Varje udd i stjärnan har sin speciella betydelse och stjärnan speglar en etisk norm för hela yrkeskåren.

De åtta uddarna representerar följande egenskaper:
Lojalitet, kunskap, mod, omtanke, skicklighet, takt, uppmärksamhet, uthållighet.

Den åttauddiga stjärnan finns hos de flesta svenska räddningstjänster och har oftast sitt kommunvapen i mitten. Vår stjärna har därför Sunnes kommunvapen i mitten.