Här hittar du information om olika bostäder med särskild service och annan särskild anpassad bostad för vuxna med funktionsnedsättningar. De vanligaste formerna av boenden är gruppbostad och servicebostad.

Särskilt anpassad bostad

Med särskild anpassad bostad för vuxna avses en handikappanpassad lägenhet som anvisas av kommunen. I denna insats ingår inget stöd såsom personlig omvårdnad eller praktisk hjälp. 

Gruppbostad och servicebostad

I särskilt boende för vuxna ger vi dig stöd och omvårdnad utifrån dina behov. Du får stöd i praktiska sysslor som till exempel att laga mat och städa din lägenhet. Du får också stöd i fritids- och kulturaktiviteter. Du väljer själv om du vill delta i gemensamma aktiviteter.

Gruppbostad

Gruppbostad är till för dig som behöver mycket stöd och hjälp i din vardag. På gruppbostaden får du en egen lägenhet i direkt anslutning till gemensamma utrymmen. Personal finns i gruppbostaden hela dygnet. En gruppbostad består av fyra till sex lägenheter i samma byggnad.

Timotejvägens gruppbostad

 • Timotejvägens gruppbostad
  Gruppbostaden består av ett hus. Där finns sex lägenheter med gemensamhetsytor mitt i huset och en stor trädgård. Bostaden ligger ca 1,5 km från centrum, men har nära till affär. Personal finns dygnet runt.
  Kontakt Tel: 0565-120 23
  Adress: Timotejvägen 2, Sunne.

Brogårdsgatans gruppbostad

 • Brogårdsgatans gruppbostad
  Gruppbostaden består av ett hus. Där finns fem lägenheter med gemensamhetsytor och trädgård. Denna bostad ligger ca 1 km från centrum och 700 m från affär. Personal finns dygnet runt.
  Kontakt: tel: 0565-163 96
  Adress: Brogårdsgatan 2 H, Sunne.

Servicebostad

Servicebostad passar för dig om du behöver lite mindre stöd. En servicebostad består av sex till tolv lägenheter i ett trapphus eller ett bostadsområde. Du har egen lägenhet och i närheten finns tillgång till personal- och gemensamhetsutrymmen. Det är dina behov som styr när personal finns i servicebostaden. Vanligast är att det finns personal från eftermiddag till påföljande morgon samt på helger. Du kan också få kontakt med personal på nattetid.

Kvarngatans gruppbostad

 • Kvarngatans servicebostad
  Servicebostaden ligger i ett hyreshus i Sunne centrum. Den består av sju enrumslägenheter och tre tvårumslägenheter. Möjlighet till samvaro finns. Det är dina behov som styr när personal finns i servicebostaden.
  Kontakt: Tel: 0565-163 22, 163 23
  Adress: Kvarngatan 11, Sunne.

 

 • Skogsgläntans servicebostad 
  Skogsgläntans servicebostadServiceboende med 8 lägenheter och möjlighet till samvaro. Beläget 4 km från Sunne centrum i naturskön miljö. Det är dina behov som  styr när personal finns i servicebostaden.
  Kontakt: Tel: 0565-179 84
  Adress: Bergskog

 

 • Boställsvägens servicebostad
  Boställsvägen10 lägenheter á ett rum och kök. Möjlighet till samvaro finns. Det är dina behov som styr när personal finn i servicebostaden. Denna bostad ligger ca 1 km från centrum och 500 m från affär. 
  Kontakt: Tel: 0565-164 54
  Adress: Boställsvägen, Sunne. 

 

 

Kontakt

Ella-Karin Carlsson
Enhetschef LSS.
E-post: ellakarin.carlsson@sunne.se
Tel: 0565-164 30
Besök: Långgatan 27
Adress: 43. LSS, 686 80 Sunne

Niklas Jensen
Enhetschef LSS
E-post: niklas.jensen@sunne.se
Tel: 0565-164 41
Besök: Långgatan 27
Adress: 43. 686 80 Sunne

Susanne Molander
Enhetschef LSS
E-post: susanne.molander@sunne.se
Tel: 0565-164 68
Besök: Långgatan 27
Adress: 43. 686 80 Sunne