Det finns en livsmedelslagstiftning som gäller alla livsmedel och livsmedelsföretagare, följt av mer specifika regler inom vissa områden. Reglerna finns till för att skydda konsumenterna och se till att de får rätt uppgifter. När du driver ett livsmedelsföretag ansvarar du för att maten är säker, i alla led.
Under rubrikerna har vi samlat kortfattad vägledning för dig som företagare inom livsmedel, för mer detaljerad information har vi listat användbara länkar längst ned på den här sidan.
Ska du bedriva en mässa, marknad eller annat tillfälligt arrangemang där du vill servera livsmedel är det inte alltid en registrering krävs. Kontakta miljö- och byggenheten för rådgivning om vad som behövs i just ditt ärende.
Oavsett om du serverar livsmedel vid ett enstaka tillfälle eller som registrerad verksamhet är du ansvarig över att de livsmedel du säljer är säkra. Läs mer om livsmedelshantering vid enstaka tillfälle. Läs mer om livsmedelshantering vid enstaka tillfälle.