Sunne kommun använder Office 365 från Microsoft som kommunikations- och lärplattform i skola och förskola. Tjänsten är molnbaserad och ger barn, elever och pedagoger nya sätt att kommunicera och samarbeta.

Alla elever och pedagoger har egna konton/inloggningar i Office 365. Om eleven glömt inloggningsuppgifterna kontaktar den sin mentor i skolan där eleven går så hjälper de er. Inloggningsuppgifter lämnas inte ut via telefon eller e-post.

Office 365 innehåller bland annat de  klassiska Office-programmen som till exempel Outlook, Word, Excel och Powerpoint. Programmen kan laddas ner på datorer eller som appar men blir även tillgänliga genom internet(molnet) överallt oavsett var man befinner sig eller om de använder dator, mobil eller surfplatta. Det enda som behövs är en webbläsare och internetåtkomst.

Office 365 innehåller även andra tjänster som till exempel Teams och OneNote. Via Microsoft Teams kommunicerar lärarna och elever.

Det finns en mängd appar för olika tjänsterna kopplade till Office 365 som kan laddas ned till mobiltelefoner och surfplattor. Alla appar är kostnadsfria och laddas ner från Google Playbutiken respektive Appstore. Varje användare har även möjlighet att ladda ner hela Office-programpaket på fem datorer.

Länkar