Brogården

Brogården är ett gruppboende i Sunne tätort där det också finns dagverksamhet och minnesmottagning. Här finns kommunens demensboende.

På Brogården finns sju enheter med 63 lägenheter för gruppboende fördelade på två plan. 27 lägenheter är boende för personer med demenssjukdom. Demensboendets avdelningar heter Lönnebo, Björkhagen och Ekbacken. 

I anslutning till boendet finns en inbjudande trädgård med gångar att vandra på. Men också många olika sittplatser att vila och njuta av grönska och blomprakt på. Vänner och bekanta är välkomna att sitta ner i vår trädgård för en stunds samvaro tillsammans.

Dagverksamhet och minnesmottagning

På Brogården finns Solgårdens dagverksamhet för personer som har en demenssjukdom. Du ansöker om plats hos kommunens biståndshandläggare.

Verksamhet fungerar både som avlastning för anhöriga och som stimulans för deltagarna. Solgårdens dagverksamhet är öppen alla vardagar. 

Om du misstänker demenssjukdom så kan du vända dig till minnesmottagningen i Sunne. Minnesmottagningen hjälper till att upptäcka, utreda och behandla olika demenssjukdomar. 

Minnesmottagningen arbetar med både utredning och uppföljning. Det finns anhöriggrupper där du som anhörig till en person med demenssjukdom kan få råd och stöd.