Kommunal vuxenutbildning på Sunne LärCenter

Välkommen till Sunne LärCenter, den kommunala vuxenutbildningen i Sunne kommun. Här hjälper vi dig att nå dina mål mot en ny utbildning eller ett nytt yrke.

Den kommunala vuxenutbildningen vid Sunne LärCenter erbjuder en mängd olika utbildningar för dig som är vuxen, såväl enskilda kurser som yrkesutbildningar.

Så här gör du din ansökan

För att ansöka till våra utbildningar måste du fylla i en ansökningsblankett och skicka med betyg, intyg, personligt brev där du berättar om din bakgrund, syfte och mål med utbildningen. Du kan även skicka med ett arbetsgivarintyg. 

Vi behöver även få in ett personbevis som styrker att du är folkbokförd i Sunne kommun. Här kan du skriva ut ditt personbevis.

Behöver du hjälp med din ansökan?

Varannan onsdag, ojämna veckor, kan du komma till Sunne LärCenter och få hjälp med ansökan till studier eller med att  ansöka om studiemedel via CSN. Du träffar då Studie- och yrkesvägledare som har drop-in mellan kl 14 - 16 under 10-15 minuter. Om du önskar ett längre samtal bokar du en tid för vägledning.

Läs mer om vägledning och kontakta vår studie- och yrkesvägledare här

Kontakt och hitta till oss

Du är välkommen att kontakta oss med dina frågor om både stort och smått. Våra kontaktuppgifter finns längre ner på sidan. Sunne LärCenter hittar du i byggnaden Idéum på Svetsarevägen 3. Våra lokaler finns i den södra ingången.

Expeditionens öppettider

  • Måndagar: 13.00 - 16.00
  • Tisdagar: 9.00 - 12.00
  • Onsdagar: Endast bokade tider
  • Torsdagar: 13.00 - 16.00
  • Fredagar: Stängt