Svenska för invandrare, SFI

Svenska för invandrare (SFI) är till för den som har ett annat modersmål och som behöver lära sig svenska och lära sig mer om det svenska samhället.

Svenska för invandrare (SFI) är en del av den kommunala vuxenutbildningen och är till för vuxna som är folkbokförda i Sunne kommun och inte har svenska som modersmål. Undervisningen vänder sig till både nybörjare och de som redan kan en del svenska.

Antagning till SFI sker regelbundet och alla börjar med en introduktionsperiod.

Studierna är yrkes- eller studieförberedande och innehåller olika teman, praktisk SFI och språkpraktik i samarbete med Yrkesväg Värmland.

Utbildningens innehåll och omfattning styrs av ditt behov och dina förutsättningar.

Det är gratis att studera på SFI.

För att få studera på SFI ska du

  • vara folkbokförd i Sunne kommun
  • ha ett svenskt personnummer
  • inte ha svenska som modersmål
  • vara över 16 år (du som är upp till 18 år har rätt att gå och lära dig svenska på ungdomsgymnasiet).

Ansök till SFI

Välkommen att ansöka till SFI genom att besöka oss på skolan på Brårudsvägen 2 eller genom att fylla i och skicka in en ansökningsblankett.

Du kan fylla i ansökningsblanketten direkt här på webben och spara den som en pdf-eller wordfil och sedan skicka den som bilaga med e-post eller så skriver du först ut blanketten, fyller i den och skickar den i ett kuvert med vanlig post.

Till ansökan ska du bifoga en kopia på ditt uppehållstillståndskort eller ditt beslut om uppehållstillstånd från migrationsverket.

Skicka den ifyllda ansökan

  • Med e-post till: larcenter@sunne.se 
  • Med post till: Sunne kommun 130. Lärcenter 68680 Sunne

Hitta till oss

Vi finns på Brårudsvägen 2.