Gymnasial vuxenutbildning

Hoppade du av skolan? Valde du "fel" program på gymnasiet? Saknar du behörighet till högskolan? Eller har du för låga betyg för den utbildning du vill söka? På Komvux får du en andra chans.

Vi har många olika gymnasiekurser och de flesta läses via en digital lärplattform och med läraren på distans. Hur mycket tid du behöver lägga på dins studier är naturligtvis helt individuellt.

Flex-studier eller heldistans

Hos oss på Sunne LärCenter kan du läsa gymnasiekurser både lokalt som flex-studier eller på heldistans.

Flex-studier

När du läser svenska, engelska och matematik på gymnasienivå studerar du via en lärplattform och har tillgång till din lärare eller handledare på Lärcenter Sunne. Vissa gånger träffar du din handledare digitalt och andra gånger träffas ni fysiskt, på Lärcenter.

Handledning sker 1 – 6 timmar i veckan under dagtid. Första tillfället är obligatoriskt. Tillgång till datoruppkoppling och egen dator krävs.

Fler obligatoriska handledningsträffar kan ingå för att nå vissa mål i kursen.

Heldistans

Vissa kurser ges som heldistans, det innebär att både undervisning och handledning sker helt digitalt, via vår lärplattform.

Närvarokontroll

För att vi ska veta att dina studier fungerar vill vi att du:

har löpande kontakt med din lärare, 
gör de uppgifter du får inom föreskriven tid, 
i vissa kurser ingår också obligatoriska nationella prov, som du gör på LärCenter.

Studiecoach

Även om du har distansstudier så är det ofta en framgångsfaktor att komma till skolan och träffa vår coach. Studiecoachen kan stötta dig i din studieteknik, struktur, förståelse för uppgiften och att lösa tekniska problem med mera. Coachen finns på plats:

  • tisdagar klockan 10.00 - 12.00
  • torsdagar klockan 15.00 - 16.30

Din individuella studieplan

Det är viktigt att din studieplan tar dig närmare det mål som just du har. Tillsammans med studie- och yrkesvägledare skapar du den bästa planen för din individuella väg.

Läs mer om vägledning och kontakta vår studie- och yrkesvägledare här