Flexibla yrkesutbildningar via Yrkesvux

Den kommunala vuxenutbildningen i Sunne erbjuder flera yrkesutbildningar inom det vi kallar för Yrkesvux. Behöver du studera svenska samtidigt kan du gå en kombinationsutbildning.

Dessa utbildningar anordnar vi på plats hösten 2023

Köksbiträde och kockutbildning

Gruppstart vecka 35

Med en utbildning inom kök kan du jobba var du än vill leva i världen. Detta är en allsidig utbildning för dig som vill arbeta inom alla typer av kök. Att jobba inom restaurang är omväxlande och kreativt. Antagning sker kontinuerligt.

Utbildningen vänder sig till dig som gillar att ha ett högt tempo, är serviceinriktad och tycker om att vara social. Du behöver också vara bra på att planera, ta ansvar och samarbeta.

En utbildning i två steg

Utbildningen läses i två steg. Först studerar du till köksbiträde 500 poäng, 25 veckor på heltid. Därefter kan du börja arbeta eller ansöka om att fortsätta din utbildning för att bli kock. Om du vill satsa på att gå hela vägen till kock omfattar utbildningen totalt 1500 poäng och tar 75 veckor på heltid att genomföra. Utbildningen kan också läsas på deltid.

 • Steg 1 - Köksbiträde
 • Steg 2 - Påbyggnad mot kock

Utbildningen är en lärlingsutbildning. Det innebär att du är på en arbetsplats fyra dagar varje vecka och i skolan en dag. Utbildningen innebär heltidsstudier, 20 poäng per vecka, som är studiemedelsberättigande via CSN. Studiemedel bör sökas för hela studieperioden i samband med studiestarten.

Efter utbildningen

Restaurangbranschen har just nu ett stort behov av utbildad personal. Det finns stora möjligheter till jobb. Du kan arbeta på till exempel restauranger, förskolor, hotell, fartyg, i storkök, på sjukhus, i matbutiker eller inom livsmedelsindustrin.

Är du intresserad? 

Kontakta LärCenter Sunne så får du hjälp att anmäla dig. Du kan också få komma och göra ett studiebesök. 

Hösten 2023 erbjuder vi flera distansutbildningar med möjlighet till handledning på plats på Sunne LärCenter. Uppstart sker på plats tillsammans med coach. Du finner mer information via Hermods Studera | Hermods

 • Administratör, inriktning
  bas/ekonomi/HR/inköp//marknadsföring
 • Handelsmedarbetare, inriktning
  bas/sälj
 • Hotellmedarbetare, inriktning
  bas/aktiviteter/bokning/event/försäljning/reception/värdskap
 • Barnskötare/Elevassistent
 • Vårdbiträde/Undersköterska
 • Betongarbetare
 • Golvläggare
 • Murare
 • Målare
 • Nätverkstekniker
 • Plattsättare
 • Träarbetare

Dessa utbildningar kräver goda kunskaper i svenska, datavana samt arbetslivserfarenhet. Vi rekommenderar att du redan har etablerad kontakt med den bransch du ansöker till. 

Planerade utbildningar

Trädgårds- och parkarbetare

En ny utbildning som vänder sig till dig som vill arbeta med odling, skötsel och värdskap inom den gröna besöksnäringen. Det är en lärarledd ettårig yrkesutbildning som leder till jobb inom parkförvaltning, kyrkogårdsförvaltning, besöksträdgårdar, privata trädgårdar, köksträdgårdsodlingar, produktionsodlingar och plantskolor. Olika påbyggnader mot valt intresseområde kommer att erbjudas.

Ansökan

Utbildningen är planerad att starta vecka 7, 2024, ansökan öppnar under hösten 2023.

Industrielektriker

Lärcenter Sunne erbjuder en elektrikerutbildning riktad mot industrin med laborationsveckor på plats på Sunne LärCenter.

1,5 år på distans med lärträffar

Utbildningen ges på distans med möjlighet till regelbundna lärträffar och löper under cirka 75 veckor (1,5 år) på heltid.

Den kan kombineras med jobb. Det finns ett stort behov av industrielektriker i Värmland.

Ansökan

Utbildningen har planerad start v 35, 2024. Ansökan öppnar våren 2024.

Hittar du ingen utbildning som passar dig? 

Ta kontakt med oss för att få aktuell information om våra yrkesutbildningar. Kan vi inte erbjuda dig den yrkesutbildning du söker på hemmaplan kan det finnas möjlighet att köpa utbildningen i andra kommuner. 

Läs mer om yrkesutbildningar i Värmland på Vux-Värmlands webbplats.

Du kan söka yrkesutbildningar i hela Värmland via frisök

Frisökning betyder att du som bor i Värmland kan söka lärarledda yrkesutbildningar i valfri kommun inom regionen oavsett hemkommun. Innan du skickar in din ansökan ska du i god tid kontakta Studie- och yrkesvägledare i din hemkommun för att upprätta en studieplan. Hemkommunen gör därefter ett yttrande angående din ansökan till mottagande utbildningsanordnare innan du kan delta i deras urval.