Med en utbilding inom kök kan du jobba var du än vill leva i världen. Detta är en allsidig utbildning för dig som vill arbeta inom alla typer av kök. Att jobba inom restaurang är omväxlande och kreativt. Antagning sker kontinuerligt.

Utbildningen vänder sig till dig som gillar att ha ett högt tempo, är serviceinriktad och tycker om att vara social. Du behöver också vara bra på att planera, ta ansvar och samarbeta.

En utbildning i två steg

Utbildningen läses i två steg. Först studerar du till köksbiträde 500 poäng, 25 veckor på heltid. Därefter kan du börja arbeta eller ansöka om att fortsätta din utbildning för att bli kock. Om du vill satsa på att gå hela vägen till kock omfattar utbildningen totalt 1500 poäng och tar 75 veckor på heltid att genomföra.

Utbildningen är en lärlingsutbildning. Det innebär att du är på en arbetsplats fyra dagar varje vecka och i skolan en dag. Utbildningen innebär heltidsstudier, 20 poäng per vecka, som är studiemedelsberättigande via CSN. Studiemedel bör sökas för hela studieperioden i samband med studiestarten.

Efter utbildningen

Restaurangbranschen har just nu ett stort behov av utbildad personal. Det finns stora möjligheter till jobb. Du kan arbeta på till exempel restauranger, förskolor, hotell, fartyg, i storkök, på sjukhus, i matbutiker eller inom livsmedelsindustrin.