Yrkesvux i Sunne erbjuder ett-åriga yrkesutbildningar. Hösten 2022 erbjuder vi flera distansutbildningar med möjlighet till handledning på plats på Sunne Lärcenter. Uppstart sker på plats tillsammans med coach.

Växla upp med KomVux!
Aktuella utbildningar hösten 2022

Hämta ansökningsblankett för vuxenutbildning här 
eller meddela intresseanmälan till Sunne Lärcenter idag: larcenter@sunne.se

Nätverkstekniker

Utbildningen till Nätverkstekniker ger dig den senaste tekniken på området från de ledande företagen. 800 poäng/40 veckor på 100% (NTI).
Läs mer om nätverkstekniker här

Ekonomi och redovisningsassistent

Under yrkesutbildningen får du kunskap om bland annat bokslut, internredovisning, företagsekonomiska grunder. 900 poäng/45 veckor på 100% (Hermods). Utbildningen är uppdelad i två, där första delen är administration bas följt av påbyggnad mot ekonomi- coh redovisningsassisten.

Läs mer om utbildningen administration bas här
Läs mer om påbyggnad mot ekonomi- och redovisningsassistent här

Inköp- och logistikadministratör

Utbildningen passar dig som är strukturerad, noggrann och serviceinriktad. 900 poäng/45 veckor på 100%. Utbildningen är uppdelad i två, där första delen är administration bas följt av påbyggnad mot inköp- och logistikadministratör.

Läs mer om utbildningen administration bas här
Läs mer om påbyggnad mot inköp- och logistikadministratör här

Köksbiträde/kock utbildning

Detta är en allsidig utbildning för dig som vill arbeta inom alla typer av kök. Den passar dig som gillar högt tempo, är serviceinriktad och tycker om att vara social. Utbildningen läses i två steg.
Läs mer om köksbiträde/kock utbildning här

Industrielektriker

Senare under året planerar vi också en distansutbildning mot industrielektriker i samarbete med branschen och Trainor.

Pågående utbildningar 

Ta kontakt med oss för att få aktuell information om våra yrkesutbildningar. Kan vi inte erbjuda dig den yrkesutbildning du söker på hemmaplan finns det möjlighet att köpa utbildningen i andra kommuner. Eposta larcenter@sunne.se

Vårdbiträde - Undersköterska, utbildning

Utbildningen steg 1 till vårdbiträde pågår. Steg 2 till undersköterska planeras hösten 2022. Du som är vårdbiträde eller har motsvarande utbildning kan söka steg 2. Läs mer om utbildningen Vårdbiträde - Undersköterska

Undersköterska steg 2 

Undersköterska passar dig som vill jobba med människor i en stödjande roll. Utbildningen består av två steg. Efter steg ett kan du börja jobba som vårdbiträde och om du väljer att fortsätta med steg två så blir du undersköterska. Utbildningen är ca 1,5 år totalt och läses på plats på Lärcenter. Steg 1 pågår och under hösten startar steg 2. Ta kontakt med SYV för att undersöka om du är behörig att söka steg 2.

Kontakt

Sunne LärCenter
E-post: larcenter@sunne.se
Tel: 0565-179 25
Besök: Idéum, Svetsarevägen 3 Södra entrén
Adress: 130. LärCenter, 686 80 Sunne