Yrkesvux i Sunne erbjuder ett-åriga yrkesutbildningar. Kan vi inte erbjuda dig den yrkesutbildning du söker på hemmaplan finns det möjlighet att köpa utbildningen i andra kommuner.

Ekonomiassistentutbildning YrkesVux

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta med ekonomi, marknadsföring och/eller administration.

Ekonomiassistentutbildningen omfattar 800 poäng varav 120 poäng är praktik. Heltidsstudier som är studiemedels berättigande via CSN.

Utbildningen sker till största delen på distans men lärarledd undervisning erbjuds 4 timmar i veckan. Detta sker som en sammanhållen träff en gång per vecka.

Läs mer om utbildningen i vår broschyr (du hittar den i menyn till höger under "dokument"), eller kontakta oss på Lärcenter

Gymnasial yrkesutbildning i annan kommun

Är du folkbokförd i Sunne och vill söka till kommunal vuxenutbildning på annan ort ska skicka din ansökan till LärCenter Sunne för beslut om interkommunal ersättning. Innan vi skickar in din ansökan bör vi också diskutera om motsvarande utbildning kan erbjudas på hemmaplan.

För gymnasial yrkesutbildning i andra kommuner gäller antagning enligt Skollagen och förordning om kommunal vuxenutbildning - se utdrag.

Kontakt

Åke Svensson
Rektor Vuxenutbildningen
E-post: ake.svensson@sunne.se
Tel: 0565-17935, 073-069 78 75
Besök: Ideum, Svetsarevägen 3 (Södra entrén)
Adress: 130.Lärcenter, 686 80 Sunne