Kan du tänka dig att plugga på distans så finns det mängder av enstaka kurser och yrkesutbildningar att välja på. Du kan även läsa in eller komplettera dina gymnasiebetyg.

Läsa på plats eller på distans

På LärCenter Sunne kan du läsa gymnasiekurser både lokalt via flexstudier och/eller på distans.

Ansöka om vuxenutbildning inom komvux ska du alltid göra hos din hemkommun. Läs mer under rubriken "Sök kurs och utbildning med vår e-tjänst". Ta kontakt med LärCenter innan ansökan till yrkesutbildning för information om ansökan, behörighet och antagning. Enstaka kurser ansöker du om direkt via vår e-tjänst.

200 enstaka kurser, på distans

Komvux samarbetar med Hermods, ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Här finns allt från avancerade IT-utbildningar och yrkesprogram, till högskoleförberedande gymnasiestudier och SFI-studenter.

Utbudet av enstaka kurser är indelade i 19 områden från Affärsutveckling och ledarskap (7 kurser) till Vård och omsorg (31 kurser).
Hela utbudet av enstaka kurser hittar du här

70-talet yrkespaket

Via Hermods har du också möjlighet att gå en yrkesutbildning.  Din studietid kan innebära att du genomför delar av en kurs på en arbetsplats och att övriga delar görs på distans. Alla yrkesutbildningarna innehåller minst 15 % apl.
Även yrkesutbildningar ska du ansöka om hos din hemkommun.

Det finns ett 70-tal yrkesutbildningar indelade i följande områden: Vård och omsorg, Barn och fritid, Bygg och måleri, Affärsutveckling och ledarskap, Butik, administration och personal, Data, IT och teknik, Ekonomi, Hotell och turism, Inköp och logistik, Marknadsföring och försäljning.
Du kan läsa mer om yrkesutbildningarna här

Ansök till komvux på e-tjänst

Ansök till kurser och kurspaket på komvux med vår e-tjänst. 
Välkommen med din ansökan, till e-tjänsten.