Vi söker bilder till Miljöalmanackan för 2022. Sista dag för inlämning är den 15 oktober 2021, mer information om det finns på sidan. Här kan du också hitta årets miljöalmanacka i digitalt format om du vill spara eller skriva ut den.

Varje år får 25 000 hushåll en miljöalmanacka i sina brevlådor. Syftet med kalendern är att sprida viktig information till invånare om hur vi alla kan hjälpa till att ta hand om vår miljö. Almanackan innehåller som vanligt vackra bilder tagna av invånare i kommunerna Sunne, Torsby, Hagfors och Munkfors (SuToHaMu kommunerna).

I almanackan finns information om hur du sorterar ditt avfall och hur du slänger det, öppettider på våra återvinningscentraler med mera. 

Årets (2021) almanacka kan du även hämta själv på webben. Du kan bläddra i den direkt, dela den, skriva ut den eller ladda ner den som en PDF i din dator. Du hittar almanackan här

Din bild i miljöalmanackan, 2022

Varje höst söker vi fotografer, amatörer som proffs, som vill skicka in bidrag till Miljöalmanackan. För 2022 års almanacka har vi inlämningsstopp för bilder den 15 oktober 2021. Den nya almanackan ska vara klar i början av december.
Välkommen att skick in din bild!
Tänk på att:

  • Bildmotiven måste vara skildrade i en utemiljö i Sunne, Torsby, Hagfors eller Munkfors. Ange vart i kommunen bilden är tagen
  • Tänk på att bilderna behöver vara högupplösta för att fungera i tryck samt i liggande format
  • Stående format från framförallt mobilkameror fungerar inte

Så minskar vi sopberget tillsammans

Visste du att det i genomsnitt uppstår 466 kg hushållsavfall från varje person, varje år?
I årets almanacka ger vi dig 10 tips på hur du kan minska ditt avfall och därmed hjälpa till att minska mängden sopor.

Kalendern skickas ut på initiativ av SuToHaMu-kommunerna (Sunne, Torsby, Hagfors och Munkfors) som alla samarbetar inom området renhållning. Almanackan delas ut till alla hushåll i kommunen. 

Kontakt

Skicka in dina bilder på ett USB-minne till:
Sunne kommun
1.Tekniska enheten
Eva-Karin Nilsson 
686 80 Sunne
Om så önskas får du tillbaka ditt USB-minne.