Holmby återvinningscentral

Här hittar du öppettider och vägbeskrivning för Sunne kommuns återvinningscentral Holmby. Där kan du lämna grovavfall från hushåll och verksamheter, det vill säga allt avfall som är så stort att det inte får plats i soptunnan.

Öppettider

Måndag, onsdag och fredag klockan 07.00–16.00
Tisdag och torsdag klockan 07.00–18.00
Helgfri lördag klockan 09.00–13.00

Torsdag före långfredag och midsommarafton öppet klockan 07.00–16.00

Stängt: söndagar, helgdagar samt påsk-, midsommar-, jul-, och nyårsafton.

Vägbeskrivning

Adress: Holmby 24, Sunne.

Holmby återvinningscentral ligger strax om Sunne. Kör längs väg E45 och ta av i korsningen vid Holmby industriområde och åk mot Gräsmark. Efter några hundra meter ligger återvinningscentralen. Det är skyltat vid avfarten.

Det här kan du slänga på Holmby ÅVC

På återvinningscentralen kan du lämna in ditt grovavfall. Det kan vara allt från möbler till trasiga vitvaror och farligt avfall. På plats finns skyltar som visar vart du ska slänga vad, och om du har några frågor finns personal på plats som hjälper dig.

Genom att sortera rätt kan ditt avfall bli till nya material och energi, och farliga ämnen hindras från att hamna i naturen. Tack för din insats!

Se vår sopsorteringsguide.

Grovavfall, trädgårdsavfall, elavfall och farligt avfall

På återvinningscentralen får du som privatperson i Sunne kommun kostnadsfritt lämna grovavfall, trädgårdsavfall, elavfall och farligt avfall från ditt hushåll. Det ingår i den fasta avgiften för renhållning som du betalar till kommunen.

Företag, föreningar och andra verksamheter får lämna avfall mot en avgift. Prata med personalen på plats innan du lastar av ditt avfall.

Återvinningsstationer i Sunne kommun

För mindre avfall, så som mjölkpaket, tidningar och annat från vår vardag kan du också åka till en återvinningsstation för att källsortera. Det finns flera återvinningsstationer runt om i kommunen, läs mer och hitta din närmsta återvinningsstation här.

Lämna in det som är för bra för att slängas

Har du möbler, husgeråd, inredning med mera som du inte längre behöver men som är för bra för att slängas, så kan du lämna in det till en återbruksbutik.

På Holmby återvinningscentral finns en bod för inlämning till Ekebyvägens butik. På så vis kan dina gamla saker få nytt liv i någon annans hem. Det är snällt för både plånbok och miljö, och ett kul sätt att hitta unika saker.