Holmby återvinningscentral

Här hittar du öppettider och vägbeskrivning för Sunne kommuns återvinningscentral Holmby. Där kan du lämna grovavfall från hushåll och verksamheter, det vill säga allt avfall som är så stort att det inte får plats i soptunnan.

Öppettider

Måndag, onsdag och fredag klockan 07.00–16.00
Tisdag och torsdag klockan 07.00–18.00
Helgfri lördag klockan 09.00–13.00

Torsdag före långfredag och midsommarafton öppet klockan 07.00–16.00

Stängt: söndagar, helgdagar samt påsk-, midsommar-, jul-, och nyårsafton.

Grovavfall, trädgårdsavfall, elavfall och farligt avfall

På återvinningscentralen får du som privatperson i Sunne kommun kostnadsfritt lämna grovavfall, trädgårdsavfall, elavfall och farligt avfall från ditt hushåll. Det ingår i den fasta avgiften för renhållning som du betalar till kommunen.

Sortera rätt

När du lämnar ditt grovavfall på återvinningscentralen ska du sortera och lämna det på rätt plats på området. Det finns tydlig skyltning för att underlätta, och om du är osäker finns personal på plats som kan hjälpa dig. 

Verksamheter kan också lämna avfall på återvinningscentralen

Företag, föreningar och andra verksamheter får lämna avfall på återvinningscentralen mot en avgift. Fråga personalen på plats innan du lastar av ditt avfall.

Vägbeskrivning

För att komma till Holmby återvinningscentral, tar du av från E45 i korsningen vid Holby industriområde, norr om Sunne, och åker mot Gräsmark. Efter några hundra meter hittar du återvinningscentralen. Det är skyltat vid avfarten.