Håll Sverige rent

2020-02-18

Sunne kommun deltar även i år i Håll Sverige rents skräpplockardagar, för att göra vår närmiljö lite finare och visa att nedskräpning inte är okej. Vill du vara med i kampen mot skräpet anmäler du din skola, förskola eller förening senast 15 maj.

Anmäl dig senast 15 maj

Om du vill du vara med i kampen mot skräpet och få skräpplockarmaterial skickat till er kostnadsfritt. 

Till sajten Håll Sverige rent för anmälan och läsa mer! 

Varje vår deltar Sunne i Håll Sverige Rent- skräpplockardagar. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.
2018 deltog 676 366 hjältar runt om i landet!

I Sunne har vi haft ett stadigt ökande av antalet deltagare de senaste åren med en topp på 1093 stycken aktiva deltagare 2019. Se till att anmäla din skola, förskola, förening så vi blir ännu fler som kämpar mot nedskräpningen i år. 

Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial. 

Nyhet

Ni beställer material vis Håll Sverige rents webbshopp och får det skickat till er istället för att som tidigare år hämta i kommunhuset. 

Tävlingar

Precis som förra året blir det en tävling där den kommun som engagerar flest deltagare vinner ett roligt pris till kommunen anpassat för framförallt barnen som deltar. 

Skolorna kan även tävla individuellt i år genom att förutom skräpplockandet även använda skräpet till att göra något kreativt samt sprida vikten av att hålla naturen fri från skräp. 

En förskola och en grundskola vinner en fest för skolan.
Även gymnasieskolor kan delta med biobiljetter och picknick till den klass som vinner. 

Läs mer om hur tävlingarna går till här 

Övriga deltagare

Företag, privatpersoner och övriga föreningar kan beställa skräpplockarmaterial i Håll Sverige rents webshop till självkostnadspris. Samtliga deltagare kan också använda skräpplockarappen Skrappen och registrera sin skräpplockning. Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler.

Till webbshopen 

Efter skräpplockandet

Efter att ni plockat skräp tar ni kontakt med Holmby Återvinningscentral så kommer de och hämtar skräpet åt er.
De nås på telefon 0565-162 21.  

Vi Håller Sverige Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Var med du också i kampen mot skräpet!

 

Kontakt

Eva-Karin Nilsson
Avfallstekniker
E-post: eva-karin.nilsson@sunne.se
Tel: 0565-164 22
Besök: Kvarngatan 4
Adress: 1. Avfallsenheten, 686 80 Sunne