Här hittar du länkar till ordböcker, lexikon och verktyg för språkträning på många språk, till nytta för dig som behöver träna lite extra.

Länkskafferiet på skolverket

Skolverket har samlat massor av länkar som är bra för skolarbetet. Här hittar du länkarna för språk och skrift. Bara på engelska finns det 32 länkar till sidor där man kan träna allt från engelska alfabettet till spela spel där man besöker och utforskar olika öar.
Till länkskafferiets språksamling

Språkrådets webbplats

Språkrådet, institutet för språk och folkminnen har samlat massar av bra länkar och information om språk, språkvårdsarbete, länkar till ordböcker, uppslagsverk, lexikon och mycket annat.
Till språkrådets webbplats

Plugga glosor på nätet med glosboken 

Glosboken är kostnadsfri, men för att kunna utnyttja tjänsterna måste du bli medlem. Som medlem kan du skapa egna övningar och gloslistor som "vanliga" glosförhör, lucktexter, flersvars-frågor. i alla världens språk eller hämta hämta färdiga övningar som andra har skapat. Med datorns hjälp tränar du sedan på dina glosor.
Till Glosboken 

Tyda, svensk-engelskt engelsk-svenskt lexikon

Tyda.se har över 1.5 miljoner uppslagsord och du kan använda verktyget till att översätta ord, få förslag till synonymer, höra hur det uttalas och få en förklaring på vad ordet betyder. 30 uppslagningar per vecka är kostnadsfritt. behöver man mer än så får man betala för tjänsten.
Till Tyda, lexikon på nätet

 

Lexikon på nätet

Få hjälp med att översätta till engelska, tyska eller något annat språk på bab.la.