Fonder

Sunne kommun delar ut medel från flera fonder, enligt givarens önskemål och fondens stadgar. Fonderna vänder sig enbart till dig som privatperson över 18 år och som är folkbokförd i Sunne kommun.

Fondbeskrivning

För alla fonder gäller att det inte finns någon fastställd summa för hur mycket du kan söka. Ju utförligare du är i din beskrivning av vad du skulle vilja använda pengarna till, desto enklare är det för oss att fatta beslut. Ett personligt brev tillsammans med ansökan underlättar beslutet.

Dessa fonder finns att söka
 • Stiftelsen Social samfond 5, Lysvik
  I Lysviks församling folkbokförda behövande personer med samlad låg inkomst i hushållet.
 • Stiftelsen Adolf och Emma Perssons fond
  I Sunne kommun folkbokförda, behövande pensionärer eller personer med sjukersättning/aktivitetsersättning med samlad låg inkomst i hushållet (dock ej sjukskrivna med sjukpenning). Folkbokförd inom Lysviks församling har företräde.
 • Stiftelsen Erik Gustav Nilssons fond
  I Sunne kommun folkbokförda som i första hand är yrkesstuderande. Gäller även behövande personer som är långvarigt sjuka och/eller har variationshinder. Folkbokförd i Lysviks församling har företräde. För samtliga sökande gäller en samlad låg inkomst i hushållet. 

Ansökan om fondmedel

Ansök om fondmedel via vår e-tjänst ovan eller använd den ifyllnadsbara ansökningsblanketten som finns att ladda ner under relaterade dokument. Det går även att hämta samt lämna blanketten hos Socialtjänsten på Älvgatan 38 eller i kommunhuset på Kvarngatan 4.

Tillsammans med varje ansökan lämnas alltid kompletterande handlingar
 • Kopia på senaste tryckta inkomstdeklarationen (alla sidor) från Skatteverket ska alltid bifogas. Din inkomstdeklaration finns som pdf-fil hos Skatteverket.
 • Vid ansökan om glasögon och/eller tandvård bifogar du ett skriftligt kostnadsförslag från optiker eller tandläkare.
 • Om god man söker fondmedel för sin huvudman, lämnas kopia på förordnandet.
 • Intyg från handläggare på Försäkringskassan som visar att sökande uppbär pågående sjukersättning eller aktivitetsersättning. Som alternativ kan man lämna ett skriftligt beslut på sådan förmån, om det är högst ett år.

Fonderna delas ut tre gånger om året med sista ansökningsdag:
31 januari, 31 mars och 30 september.

Besked om beviljad ansökan lämnas cirka sex veckor efter sista ansökningsdag.

Fondhandläggare
0565-164 53

Telefontid 
Tisdagar och onsdagar
klockan 10.00–12.00