Årets simskola 2022 börjar den 13 juni med period 1 som pågår fram till 1 juli. All simundervisningen sker vid Kolsnäs bassänger. Period 2 pågår 4 - 22 juli och sker även vid våra badsjöar.

Bokningar till period 1 och 2

Simskolans period 1 pågår i år vardagar från och med 13 juni till och med 1 juli. All undervisning sker vid Kolsnäs bassänger.
Ingen simskola på midsommarafton 24 juni. För Lek- och Plaskgrupperna är åldersgränsen för deltagande 4 år och för övriga grupper finns en åldersgräns på 7 år.

OBS! Är du osäker på deltagande så vänta så länge som möjligt innan du bokar. Detta för att inte platser ska bli upptagna som sedan inte utnyttjas. 

Bokningen för period 2 är nu stängd.

Period 2 pågår vardagar från och med 4 juli till och med 22 juli. Under period 2 är det även möjligt att delta i simskolan vid våra badsjöar. Mer information kommer att finnas på e-tjänstens bokningssida.
Om ditt barn inte kommer att kunna delta i simundervisningen under en eller flera dagar så meddela ansvarig simlärare Sofia Jonsson
e-postadress: sojfa.jonsson@gmail.com 

Tider vid sjöarna är följande:

Bjälverud 13.30 - 16.30
Uddheden 08.30 - 11.30

Hensgård 14.30 - 16.00
Hällsjön 09.30 - 12.00

Skacksjön 14.00 - 16.30

Simskolans olika nivåer 

Lek och plask, Vattenvanegrupp från 4 år. 

Från 7 år:

 • Nybörjare 1, Från nybörjare till silvergroda
  Simma 10 m bröstsim och prova på ryggsim. Hoppa från kanten och plocka upp saker från botten på grundare vatten
 • Nybörjare 2, Från guldgroda till guldfisk
  Simma 25 m bröstsim och 25 m ryggsim, förstå tekniken för att flyta längre stunder och träna på att dyka från kanten och ytan på djupare vatten. Får prova räddnings-hjälpmedel så som livboj
 • Fortsättningsgrupp, Från järn till silver
  Ska kunna simma längre sträckor utan problem på både bröst och rygg. Kunna flyta och trampa vatten längre stunder, längd- och djupdyka. 
  Träna på bogsering med livboj.
 • Märkestagningsgrupp (Märkesprov), Från kandidaten/guld till guldmagistern
  Den här gruppen fokuserar enbart på märken och målen utgår då från vilket märke eleven i fråga vill ta. Här kan du läsa mer om Svenska Livräddningssällskapets alla märken

Ombytt och klar när du kommer

Varje simskolegrupp varar 30 minuter, därför är det viktigt att ditt barn är ombytt och finns på plats när vi startar. Tänk på att skicka med en badhandduk eller en badrock, det känns skönt att kunna värma sig direkt när man kliver upp ur vattnet.

Du kan läsa mer om alla våra badplatser här

Badvettsregler

Ditt barn får bara vara i vattnet under den bokade tiden för simskolan, då vi har uppsikt över ditt barn. Vi ansvarar inte för barnen före eller efter simskolan. För de mindre barnen är det särskilt viktigt att någon finns till hands för att lämna barnet till simskolan och hämta när simskolan är slut för dagen. Läs mer om badvettsregler

Kontakt

Har du frågor om simskolan kan du eposta: simskolan@sunne.se 

Avgift för simskolan

Simundervisningen kostar i år 180 kr per barn för folkbokföra i Sunne Kommun.

För folkbokförda i annan kommun är kostnaden 250 kr.

Simskoleavgiften betalas via swich: 123 229 08 15 vid bokningen.
Kom ihåg att ange barnets namn i meddelandefältet.