Välkommen till EkebyVägen 
- vägen till arbete & hållbar miljö!

På EkebyVägen har vi samlat arbete och sysselsättning för de inom AME, Daglig sysselsättning LSS (Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade) och SoL (Personer som har beslut om daglig sysselsättning inom socialpsykiatrin).

Arbetsmarknadsenheten AME

Arbetsmarknadsenhetens uppdrag är att arbeta med arbetsmarknadspolitiska åtgärder, där vi på AME tillsammans med deltagaren, arbetar fram olika lösningar där målet är att genom praktik eller arbetsträning stegvis komma närmare anställning eller börja studera. 
Vi samverkar med Arbetsförmedlingen, skolan, näringslivet och andra aktörer.

Vi hanterar även kommunens feriepraktik för skolungdomar i åk 8 och 9.

Daglig sysselsättning LSS

Vi på daglig sysselsättning LSS vill ge dig som har fått beslut om daglig sysselsättning inom LSS/SoL att få ett meningsfullt och utvecklande arbete hos oss på EkebyVägen eller hos någon extern aktör.

Detta sker genom vägledning, utbildning och flexibla lösningar mellan arbetssökande, arbetstagare, arbetsgivare och myndigheter.

Vi hoppas att du som kommer till oss får en givande och trivsam tid på din väg mot arbete eller studier. Vi gör vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska nå dina mål tillsammans med oss.

Till höger har du länkar till information, fakta om arbetsmarknadspolitiska åtgärder, information om LSS och annat du kan behöva.

Så välkommen till oss på EkebyVägen - Vägen till arbete & hållbar miljö.

Kontakt

Maria Frykman
Enhetschef
E-post: maria.frykman@sunne.se
Tel: 0565-162 34, 076-12 84 563
Besök: Ekebyvägen 4
Adress: 46.Ekebyvägen, 686 80 Sunne

 

Kontaktinformation till all vår personal hittar du på sidan Kontakter AME 

Snabba svar på vanliga frågor:

Hitta svaren med vår samling snabba svar om:
Arbetsmarknad

AME och LSS jobbar också med

Vi jobbar med många olika verksamheter och verksamhetsområden, till exempel:

Ekebyvägen, återbruksbutik
Vi tar emot möbler, husgeråd, fritidsartiklar med mera. Allt ses över, snyggas till, diskas och putsas och säljs för en billig peng. Läs mer om Ekebyvägen här

Ekebycentralen/arbetscentralen
Vi jobbar med bostadsanpassningar, hjälper till med renovering av kommunala anläggningar och annat som våra verksamheter i kommunen är i behov av och utför även vissa flyttransporter och röjningsarbeten.
Läs mer om Ekebycentralen här