På EkebyVägen arbetar vi aktivt för att motverka arbetslöshet i samarbete med Arbetsförmedling, Försäkringskassa och andra instanser. Vi hanterar även kommunens feriepraktik för skolungdomar i åk 9 och 8.

Välkommen till EkebyVägen 
- vägen till arbete & hållbar miljö!

På EkebyVägen har vi samlat arbete och sysselsättning för de inom AME, Daglig sysselsättning LSS (Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade) och SoL (Personer som har beslut om daglig sysselsättning inom socialpsykiatrin).

Arbetsmarknadsenheten AME

Arbetsmarknadsenhetens uppdrag är att arbeta med diverse arbetsmarknadspolitiska åtgärder, vi på AME arbetar fram tillsammans med deltagaren olika lösningar för den som är i behov av vår hjälp, och ser till att de så snabbt som möjligt får en praktik, ett avlönat arbete eller kan börja studera. 
Detta görs i samarbete med Arbetsförmedlingen och andra aktörer.

Vi hanterar även kommunens feriepraktik för skolungdomar i åk 9 och 8.

Daglig sysselsättning LSS

Vi på daglig sysselsättning LSS vill ge dig som har fått beslut om daglig sysselsättning inom LSS/SoL att få ett meningsfullt och utvecklande arbete hos oss på EkebyVägen eller hos någon extern aktör.

Detta sker genom vägledning, utbildning och flexibla lösningar mellan arbetssökande, arbetstagare, arbetsgivare och myndigheter.

Vi hoppas att du som kommer till oss får en givande och trivsam tid på din väg mot arbete eller studier. Vi gör vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska nå dina mål tillsammans med oss.

Till höger har du länkar till information, fakta om arbetsmarknadspolitiska åtgärder, information om LSS och annat du kan behöva.

Så välkommen till oss på EkebyVägen - Vägen till arbete & hållbar miljö.

Kontakt

Inge Peterson
Enhetschef
E-post: inge.peterson@sunne.se
Tel: 0565-161 35, 070-653 42 99
Besök: Ekebyvägen 4
Adress: 46.Ekebyvägen, 686 80 Sunne

 

Kontaktinformation till all vår personal hittar du på sidan Kontakter AME 

Snabba svar på vanliga frågor:

Hitta svaren med vår samling snabba svar om:
Arbetsmarknad

AME och LSS jobbar också med

Vi jobbar med många olika verksamheter och verksamhetsområden, till exempel:

Sundsbergs Gård
Gården byggdes i mitten av 1700-talet. Här finns ett gårdsmuseum, textilkammare, tandläkarmuseum och skogsmuseum. Här finns också konsthall, café med försäljning av hantverk samt lokaler att hyra. Läs mer om Sundsbergs Gård här

Ekebyvägen, återbruksbutik
Vi tar emot möbler, husgeråd, fritidsartiklar med mera. Allt ses över, snyggas till, diskas och putsas och säljs för en billig peng. Läs mer om Ekebyvägen här

Ekebycentralen/arbetscentralen
Vi jobbar med bostadsanpassningar, hjälper till med renovering av kommunala anläggningar och annat som våra verksamheter i kommunen är i behov av och utför även vissa flyttransporter och röjningsarbeten.
Läs mer om Ekebycentralen här