På EkebyVägen arbetar vi aktivt för att motverka arbetslöshet i samarbete med Arbetsförmedling, Försäkringskassa och andra instanser. Vi hanterar även kommunens feriepraktik för skolungdomar i åk 9 och 8.

Välkommen till EkebyVägen 
- vägen till arbete & hållbar miljö!

På EkebyVägen har vi samlat arbete och sysselsättning för de inom AME, Daglig sysselsättning LSS (Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade) och SoL (Personer som har beslut om daglig sysselsättning inom socialpsykiatrin).

Arbetsmarknadsenheten

Arbetsmarknadsenhetens uppdrag är att arbeta med diverse arbetsmarknadspolitiska åtgärder, hantera kommunens feriepraktik för skolungdomar i åk 9 och 8, och annat som ger förutsättningar för ett arbete. Detta görs i samarbete med Arbetsförmedlingen och andra aktörer.

AME

Vi på AME skräddarsyr olika lösningar för de som är i behov av vår hjälp och ser till att de så snabbt som möjligt får en praktik, ett avlönat arbete eller kan börja studera. 

Daglig sysselsättning LSS

Vi på daglig sysselsättning LSS vill ge dig som har fått beslut om daglig sysselsättning inom LSS/SoL att få ett meningsfullt och utvecklande arbete hos oss på EkebyVägen eller hos någon extern aktör.

Detta sker genom vägledning, utbildning och flexibla lösningar mellan arbetssökande, arbetstagare, arbetsgivare och myndigheter.

Vi hoppas att du som kommer till oss får en givande och trivsam tid på din väg mot arbete eller studier. Vi gör vårt bästa för att du så snabbt som möjligt ska nå dina mål tillsammans med oss.

Till höger har du länkar till information, fakta om arbetsmarknadspolitiska åtgärder, information om LSS och annat du kan behöva.

Så välkommen till oss på EkebyVägen - Vägen till arbete & hållbar miljö.

Verksamheter som finns hos oss

Kontakt

Inge Peterson
Enhetschef
E-post: inge.peterson@sunne.se
Tel: 0565-161 35, 070-653 42 99
Besök: Ekebyvägen 4
Adress: 46.Ekebyvägen, 686 80 Sunne

 

Kontaktinformation till all vår personal hittar du på sidan Kontakter AME 

Snabba svar på vanliga frågor:

Hitta svaren med vår samling snabba svar om:
Arbetsmarknad