Stöd och omsorg, timvikarie

Tycker du om att arbeta med människor och söker ett meningsfullt arbete som ger mycket tillbaka – ansök som vikarie inom vården! Det är ett utvecklande arbete där du får möjlighet att hjälpa andra.

Som vikarie ersätter du ordinarie personal vid exempelvis sjukdom, och blir en viktig del i det arbetet och för de människor vi arbetar med. Genom att jobba inom vård och omsorg är du med och bidrar till en bättre vardag för många. Du har också själv möjlighet att växa både som person och i din yrkesroll, samtidigt som det du jobbar med, får ett helt samhälle att växa.

I Sunne kommun arbetar alla utifrån den gemensamma värdegrunden respekt, utveckling och professionalism vilket genomsyrar den dagliga verksamheten, långsiktiga beslut och ledarskapet.

Områden inom stöd och omsorg

Socialtjänsten är en bred verksamhet, där du både kan jobba inom funktionsstöd, ordinärt boende (även kallat hemtjänst) och särskilt boende. Det innebär att du får möjlighet att hjälpa och stötta barn och unga, vuxna med funktionsnedsättning eller äldre som behöver hjälp i sin vardag. 

Som vikarie inom vård och omsorg får du introduktion och utbildning. Beroende på arbetsplats och område kan det innebära arbete på dagar, kvällar, helger eller nätter.

Vi söker dig som

  • Är självständig och ansvarsfull
  • tar ansvar för dina arbetsuppgifter
  • tycker om att lära dig nya saker
  • är positiv, professionell och trevlig i ditt bemötande
  • kan arbeta både självständigt och i grupp
  • är över 18 år.

Du behöver ha körkort för att arbeta inom hemtjänst och vissa assistansärenden. Du behöver också behärska svenska i tal och skrift, eftersom kommunikation är ett viktigt redskap i arbetet.

Bemanningsenheten TimeCarePool

Efter du genomgått rekrytering och fått en överenskommelse om timanställning får du dina inloggningsuppgifter till Time Care Pool, som är det bemanningssystem som används. Där fyller du i vilka tider du är tillgänglig för arbete, samt vilka tider du arbetat.

Visa hänsyn till de du arbetar med

Som anställd inom kommunen behöver du tänka på vissa saker, av respekt till dina medarbetare och andra människor du möter i ditt arbete.

Du ska därför

  • Inte använda starkt doftande hygienprodukter, så som parfym.
  • Inte ha med dig jordnötter eller annat som kan orsaka allergi.
  • Tänka på att dina kläder är rena från eventuella husdjurs päls.

Alla kommunens verksamheter är tobaksfria.

Intresseanmälan timvikarie

Är du intresserad av att arbeta som timvikarie inom socialtjänsten är du varmt välkommen med din ansökan.

Du ansöker genom att skicka meritlista och personligt brev till: bemanningsenheten@sunne.se. Skriv "Timvikarie socialtjänsten" i ämnesraden.

Du blir därefter kontaktad om du är aktuell för tjänsten, och får komma på intervju. Till intervjun ska du ta med ditt CV samt skriftliga referenser eller omdömen från tidigare arbete.