Fryxellska skolan högstadiet, timvikarie

Som timvikarie på Fryxellska skolan jobbar du med elever i årskurs 7–9. Det är ett roligt och omväxlande arbete, där du får möjlighet att möta elever i olika undervisningssammanhang, både i teoretiska och praktiska ämnen.

Vi söker dig som

  • Har gymnasieexamen
  • är tillgänglig flera dagar i veckan
  • kan arbeta med kort varsel
  • är flexibel, initiativrik och ansvarsfull
  • vågar ta ansvar och kan vara en ledare i klassrummet
  • snabbt kan sätta sig in i nya rutiner
  • är över 18 år.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda barn och ungdomar i olika sammanhang. Du behöver också behärska svenska i tal och skrift, eftersom kommunikation är ett viktigt redskap i arbetet. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.

Efter du genomgått rekrytering och blivit en del av Fryxellska skolans vikariepool, får du som vikarie sms skickat till dig när pass finns tillgängliga. 

Att arbeta som timvikarie inom högstadiet

Som timvikarie på högstadiet ersätter du ordinarie personal. Du behöver kunna följa en planering från den lärare du vikarierar för, och samtidigt vara trygg i att hantera en klassrumssituation på egen hand.

Det är viktigt att skapa relationer med elever och vara lyhörd för deras behov. Det är framför allt viktigt att ta ett vuxenansvar och kunna sätta gränser.

Hänsyn till elever och personal

Du som jobbar inom skolverksamhet behöver ta hänsyn till elever och övrig personal, och ska därför inte använda starkt doftande hygienprodukter så som parfym, du ska heller inte ha med dig jordnötter eller annat som kan orsaka allergi. Har du pälsdjur hemma bör du också vara noggrann så dina kläder är rena från deras päls.

Alla kommunens förskolor, skolor och fritidsverksamheter är tobaksfria.

Säkerhet inom skolverksamhet

Du som jobbar inom förskola och skola behöver ha grundläggande kunskaper i att utföra hjärt- och lungräddning (HLR), se därför filmen om barn-HLR innan du börjar som timvikarie.

Du behöver också ta del av den information om brandsäkerhet som finns på varje verksamhet.

Utdrag ur belastningsregistret

För att arbeta inom skola och förskola behöver du lämna in ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Utdraget ska inte lämnas in tillsammans med din ansökan, utan lämnas enskilt vid efterfrågan av arbetsgivaren. Utdraget får inte vara äldre än 1 år.

Du beställer registerutdraget för arbete inom skola eller förskola via polisens e-tjänst.

Skicka in intresseanmälan

Är du intresserad av att arbeta som timvikarie inom Fryxellska skolans högstadium är du varmt välkommen med din ansökan.

Du ansöker genom att skicka meritlista och personligt brev till:

ulrika.karlsson@sunne.se

Du blir därefter kontaktad om du är aktuell för tjänsten, och får komma på intervju. Till intervjun ska du ta med ditt belastningsregister, CV samt skriftliga referenser eller omdömen från tidigare arbete.