Förskola och förskoleklass till årskurs 6, timvikarie

Att jobba inom förskola och förskoleklass till årskurs 6 är ett roligt och omväxlande arbete, där du har möjlighet att göra skillnad i barnens vardag. Det passar för dig som är ansvarfull, lyhörd för barnens behov och har nära till lek och lärande.

Vi söker dig som

  • Har gymnasieexamen
  • är tillgänglig minst tre dagar i veckan
  • kan arbeta med kort varsel
  • är flexibel, initiativrik och ansvarsfull
  • snabbt kan sätta sig in i nya rutiner
  • är över 18 år.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda barn och ungdomar i olika sammanhang, samt att du har körkort och tillgång till bil då flera av våra förskolor och skolor ligger utanför tätorten. Du behöver också behärska svenska i tal och skrift, eftersom kommunikation är ett viktigt redskap i arbetet. 

Bemanningsenheten Time Care Pool

Efter du genomgått rekrytering och fått en överenskommelse om timanställning får du dina inloggningsuppgifter till Time Care Pool, som är det bemanningssystem som används. Där fyller du i vilka tider du är tillgänglig för arbete, samt vilka tider du arbetat. 

Hänsyn till elever och personal

Du som jobbar inom skolverksamhet behöver ta hänsyn till elever och övrig personal, och ska därför inte använda starkt doftande hygienprodukter så som parfym, du ska heller inte ha med dig jordnötter eller annat som kan orsaka allergi. Har du pälsdjur hemma bör du också vara noggrann så dina kläder är rena från deras päls.

Alla kommunens förskolor, skolor och fritidsverksamheter är tobaksfria.

Säkerhet inom skolverksamhet

Du som jobbar inom förskola och skola behöver ha grundläggande kunskaper i att utföra hjärt- och lungräddning (HLR), se därför filmen om barn-HLR innan du börjar som timvikarie.

Du behöver också ta del av den information om brandsäkerhet som finns på varje verksamhet.

Utdrag ur belastningsregistret

För att arbeta inom skola och förskola behöver du lämna in ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Utdraget ska inte lämnas in tillsammans med din ansökan, utan lämnas enskilt vid efterfrågan av arbetsgivaren. Utdraget får inte vara äldre än 1 år.

Du beställer registerutdraget för arbete inom skola eller förskola via polisens e-tjänst.

Att arbeta som timvikarie inom förskola, förskoleklass till årskurs 6 och fritidshem

Förskola 1–5 år

Som timvikarie på förskolan hamnar du mitt i verksamheten och ersätter ordinarie personal. Arbetet innefattar allt från påklädning, blöjbyten, utomhuslek, skapande aktiviteter och utflykter. Det är viktigt att du har en överblick över hela barngruppen och att du är aktiv med dem.

Du behöver också vara beredd på att vara utomhus oavsett väder, så ta därför med dig lämpliga kläder.

Förskoleklass till årskurs 6

Som timvikarie i förskoleklass eller grundskola ersätter du ordinarie personal. Du behöver kunna följa en planering från den lärare du vikarierar för, och samtidigt vara trygg i att hantera en klassrumssituation på egen hand.

Det är viktigt att skapa relationer med elever och vara lyhörd för deras behov. Det är framför allt viktigt att ta ett vuxenansvar och kunna sätta gränser.

Fritidshem 6–12 år

Som timvikarie på fritidshem ersätter du ordinarie personal och gör de flesta av den personens arbetsuppgifter. Det innefattar att du under skoltiden arbetar som en resurs i klassrummet, och efter skoltiden på fritidshemmet.

På fritidshemmet kan elever vara både före och efter skoltiden, samt under loven. Arbetstiderna kan variera mellan klockan 06.00-18.00.

Lek och skapande arbete är en viktig del av verksamheten.

Skicka in intresseanmälan

Är du intresserad av att arbeta som timvikarie inom förskola, förskoleklass eller fritidshem är du varmt välkommen med din ansökan.

Du ansöker genom att skicka meritlista och personligt brev till:

anna-maija.sundqvist@sunne.se

Du blir därefter kontaktad om du är aktuell för tjänsten, och får komma på intervju. Till intervjun ska du ta med ditt belastningsregister, CV samt skriftliga referenser eller omdömen från tidigare arbete.