Telia bygger öppen fiber i Sunne. För dig som kund finns olika tjänsteleverantörer att välja mellan och vilka dessa är kan du se på www.oppenfiber.se Vänd dig gärna till Telekomguiden som ger opartisk rådgivning om du har frågor.

Telia äger nätet, men du som är villaägare eller fastighetsägare väljer fritt bland de operatörer som erbjuder sina tjänster i Sunne. Bredbandsbolaget och Telia är de som idag säljer uppkoppling till dem som vill ansluta sig till fiber. Det kan tillkomma fler aktörer.

Här är alternativen

  • fiberanslutning + tjänster från Telia eller
  • fiberanslutning + tjänster från Bredbandsbolaget eller
  • fiberanslutning från Telia för att därefter fritt välja tjänsteleverantör av dem som finns på oppenfiber.se eller
  • mobil lösning från Telia för dig som inte vill ansluta dig till fiber

Sedan 2011 har 22 stationer på landsbygden i Sunne lagts ner, vilket skett i takt med att fiberutbyggnaden genomförts. 31 januari 2019 har Telia beslutat att stänga de 6 stationer som återstår i kopparnätet. Orsaken är att det är föråldrat och inte klarar att leverera dagens och framtidens tjänster på nätet.

Om du har frågor om de olika operatörerna kan du alltid vända dig till Telekomguiden. Det är en operatörsneutral kundtjänst som ger dig opartisk information och rådgivning: tel 010-130 79 00, mån-fre 10.00–19.00 och lör–sön 11.00-16.00, eller e-posta dem