Sunne är platsen där modet växer, livet är enkelt och allting är möjligt. Här är det nära mellan människor och vi utvecklar samarbeten som ger dig modet att sikta högt. Vi månar om att kunna leva ett tryggt och hållbart liv på en plats som är öppen för världen. I Sunne är det enkelt att leva och att skapa nya kontakter. Vi hjälper varandra!

Bo i Sunne

Det bästa med Sunne är gemenskapen, lugnet och tryggheten. I Sunne finns hjälpsamhet och känslan av att andra vill dig väl. Här får du veta mer om platsen, boenden, lediga tomter och dina möjligheter att ha en rik fritid.

Etablera företag

Sunne har ett brett och diversifierat näringsliv som står starkt även i lågkonjunktur. De största branscherna är den grafiska, bygg och verkstad, besöksnäring samt jord och skog.

Jobba i Sunne

Intresserad av jobb i Sunne? Sunne kommun är den största arbetsgivaren med många olika yrkesområden. Sunne har också ett brett och diversifierat näringsliv.

Skola och barnomsorg

I Sunne finns många förskolor, skolor och fritidshem både centralt och i våra ytterområden.

Studera i Sunne

Nå dina karriärsdrömmar med rätt utbildning! I Sunne finns både studie- och yrkesförberedande studier på gymnasie- och eftergymnasial nivå.

Berättelser om Sunne

Här är några berättelser från Sunne om påhittiga, kreativa och handlingskraftiga människor som får saker att hända. Tillsammans gör vi Sunne till en levande och spännande plats där allt är möjligt.

Varumärket Sunne

Varumärkesplattformen med den grafiska guiden gör Sunne tydlig som avsändare. Den visar hur alla vi som verkar i Sunne kan hjälpas åt att synliggöra platsen för invånare, besökare och företagare. Det sägs att humlor inte kan flyga... och flyger ändå! Den inställningen har vi i Sunne också.

Nyfiken på Sunne?

Läs nyhetsbrevet Nyfiken på Sunne och få överblick över vad som är på gång. Bli prenumerant, nyhetsbrevet kommer två-fyra gånger per år.