Det gamla kopparnätet ska ersättas med fiber- och mobilnät. Det innebär att boende och företagare i Sunne som har bredband och/eller telefoni via kopparnätet kommer att behöva beställa nya tjänster. Här finns information till dig som bor i tätorten.

Kopparnätet släcks i Sunne kommun den 31 januari 2019

Kopparnätet är en gammal teknik. Stora delar av kopparnätet lever inte upp till dagens krav på driftsäkerhet och kapacitet, än mindre morgondagens.

Alla som bor i Sunne kommun kommer i god tid att erbjudas en modern lösning via fiber eller mobilnätet av Telia. Det går också bra att beställa tjänsterna av någon annan operatör.

Vem kontaktar jag om jag vill ansluta min fastighet till fibernätet?

I Sunne tätort har Telia byggt ut fiber till alla villaområden.

Om du är villaägare och vill ansluta ditt hus till fibernätet, tar du kontakt med Telia Öppen Fiber på 020-40 24 00 (Från utlandet: +46 771-688600). Öppet mån-fre 08.00-16.30

Mer information och möjlighet att beställa direkt finns på:  www.telia.se/sunne  

Hyresvärd i Sunne tätort

Du kan läsa mer om de olika kontaktvägarna för att få en offert på anslutning av din fastighet på www.telia.se/sunne

Företag på industriområde i tätorten

Har du en fastighet på någon av de fyra industriområden som finns i Sunne tätort, kan du kontakta valfri operatör på marknaden som då ska kunna ge ditt företag en offert. Fibernätet är utbyggt av Skanova, som levererar till alla operatörer som finns på den Svenska bredbandsmarknaden.