SG/Södra Viken är en gymnasieskola med yrkesprogram inom skog och transport. En framtidsbransch för både tjejer och killar.

Naturbruksprogrammet inriktning skog

Inriktningen ger dig bra grundläggande kunskaper i modernt skogsbruk. Under hela utbildningstiden sker ämnesintegrering. Inriktning skog har tre olika fördjupningar. Skogsproduktion / Maskinförare. Skogsmaskiner / Service. Skogsbruk / Grävmaskin.

Fordons- och transportprogrammet inriktning transport

Utbildningen riktar sig mot skogs- och biobränsletransporter samt miljötransporter.
Du lär dig inte "bara" att köra lastbil, lastning, lossning, förankring av last.  Du skaffar även kunskaper inom ekologi, ekonomi, datakunskap, logistik, moderna navigationssystem. Inriktning transport har tre olika fördjupningar. Yrkesförare / skogstransporter. Yrkesförare / miljötransporter. Yrkesförare / maskintransporter.

Gymnasiesärskolan med två nationella program

På SG/Södra Viken finns två av gymnasiesärskolans nationella program, skog mark och djur samt fordonsvård och godshanteing.

Gymnasieprogram som är till för dig som behöver extra stöd i undervisningen. Sedan ett antal år erbjuder Södra Viken möjligheten att studera inom ramen för gymnasiesärskolan. Inriktningarna erbjuds att läsas på fyra år. 

Vuxenutbildning

YKB Yrkesförarkompetens lastbil

Truck och Hjullastare

Motorsågskörkort

Heta Arbeten


Se mer information om vuxenutbildningen på Södra Vikens webbsida

Kontakt

Sunne Gymnasieskola Södra Viken
E-post: sodraviken@sunne.se
Tel: 0565-155 55
Besök: Södra Viken
Adress: Postkod: 35, 686 80 Sunne

Monica Olofson
Rektor SG/Södra Viken
E-post: monica.olofson@sunne.se
Tel: 0565-155 50, 076-128 45 52
Besök: Södra Viken, Sunne
Adress: 35. Södra Viken 686 80 Sunne

Möjligheter till jobb och vidare studier.

På Sunne Gymnasieskola Södra Viken har du möjlighet att välja utbildningar som för dig direkt ut i yrkeslivet. I dagsläget finns det stora möjligheter att få jobb efter avslutad utbildning.

SG/Södra Viken är skolan för dig som är intresserad av skog, natur, maskiner, lastbilar, grävmaskiner, teknik och reparationer. Skolan erbjuder yrkesprogram där teori och praktik varvas. Vi har bra övningsområden för skogs- och transportutbildning. Du tränar upp dina färdigheter i nya fordon, maskiner och simulatorer med den senaste tekniken. SG/Södra Viken samarbetar med näringen för att nå bästa resultat. Direkt efter utbildnigen har du stora möjligheter till jobb eller läsa vidare.