Rottneros park, ett av Sunnes största besöksmål, med vy norrut mot Sunne tätort.
Nyhetsbrevet Nyfiken på Sunne, nr 2
Nyhetsbrevet Nyfiken på Sunne kommer ut två-fyra gånger per år. Prenumerera så får du bra koll på vad som händer i Sunne. Längst ner på den här sidan kan du skicka in dina kontaktuppgifter. Välkommen som prenumerant!

David och Bonnie trivs i Sunne

Bonnie, 37, och David, 32, flyttade från Stockholm till Sunne och tycker att de hittat till den vackraste platsen på jorden. De värdesätter att bo på en ort som är framåt. Sunne beskriver de som livligt och lugnt på samma gång.

Åk buss dit du vill i Sunne

X-linjen är en flexibel buss som bokas via Värmlandstrafiks app X-linjen. Den körs utan tidtabell och bestämd linjesträckning. Satsningen i Sunne rullar under sommaren mellan 15 juni och 13 augusti som ett test.

Folkfesten Sunneyran 8 juli

Folkfesten Sunneyran, 8 juli, bjuder på massor av aktiviteter i centrum under dagen. På kvällen blir det mat, underhållning och dans på Kolsnäs. Sunnetåget anländer från Karlstad kl 10.

Spontanmotion med digital tipsrunda

Sunne kommun lanserar inom kort den digitala Xrundan. En tipsrunda som ger gratis spontanmotion precis när det passar dig. Det finns också quiz för barnen. Frågorna byts ut varje söndag!

ICA planerar att bygga på torget i Sunne

Ica fastigheter AB får förlängd markanvisning för Stora torget i Sunne till 30 november. Planen är att etablera en ny butik i markplan med 28 lägenheter ovanpå.

Blomsteräng för våra minsta invånare

Vid Bryggarebron i centrala Sunne anlägger vi en blomsteräng. Ängsblommorna blir vackra och de är populära bland fjärilar, humlor och bin. Som tack pollinerar de våra fruktträd och trädgårdsväxter. Ängen tar några år att etablera och utvecklas under tidens gång.

Möbler ska återvinnas i Sunne

Sunne kommun ska börja återvinna kommunala möbler. Planen är att sätta upp ett 500 kvadratmeter stort tält vid Holmby återvinningscentral.

Besök Café Tossebergsklätten i sommar

Sunne kommun driver Café Tossebergsklätten i sommar. Välkommen på fika till en fantastisk utsikt. Öppettiderna hittar du via länken.

Massor av evenemang i Sunne

Mårbacka, Rottneros park, Västanå teater, Alma Löv Museum, Sunne Sommarland, Mormors glasscafé, Frykens Pärla - i Sunne finns massor av besöksmål.

20 vandringsleder att utforska

I Sunne finns cirka 20 vandringsleder. Njut av vår natur, lyssna på tystnaden och dofta på skogen. Lederna finns i ett system som tillsammans är 50 kilometer.

Företagsetableringar i Sunne

Sunne kan välkomna tre nya företagsetableringar; Berggrens som säljer, servar och reparerar entreprenadmaskiner, Hydroscand som specialiserat sig på ledningskomponenter och slangar samt Jem & Fix lågprisbyggmarknad. Fler satsningar är på ingång.

Aktiviteter för våra ungdomar

Här hittar du ett gäng aktiviteter och evenemang som barn och ungdomar kan ta del av under lediga dagar.