Sunne är vackraste platsen

Bonnie och David Hagen har bott i flera olika länder och de senaste fem åren i Stockholm. I mars köpte de hus och flyttade till Sunne med sina två söner, Otto, 4, och Charlie, 2. – Vi trivs fantastiskt bra. Det känns som att jag borde ha bott här hela livet. Vi älskar huset och tycker att vi är på den vackraste platsen på jorden, säger Bonnie.

De längtade bort från Stockholm. Pendlingen till jobben tog en timme enkel väg och de fick inte ihop vardagen med barnen. I den vevan blev Bonnie kontaktad av en doktorandkollega.

– Han kunde inte fortsätta pendla till sitt jobb på PrimeBlade i Sunne och undrade om jag ville bli rekommenderad för jobbet. Vi åkte till Sunne i november och jag träffade vd:n för PrimeBlade, Daniel Frykestam. Allt kändes bra så vi bestämde oss för att tuta och köra, säger Bonnie.

Huset i den lilla byn Bäcken i Sunne kostade mindre än deras lägenhet i Tyresö.

– Vi får så mycket mer för pengarna här. Huset är på 170 kvadrat, vi har gäststuga och stor tomt. Barnen kan springa ut när de vill. I Stockholm är det en hel procedur att gå utanför dörren med små barn.

Lugnt och livligt på samma gång

David är uppväxt i Minnesota och bodde i Danmark när han och Bonnie träffades on-line när de spelade Minecraft.

– Bonnie bodde i Frankrike då. 2018 bestämde vi oss för att flytta ihop i Stockholm. Vi har båda levt lite av nomadliv. Vårt beslut att flytta till Sunne känns helt rätt för oss nu. Här är lugnt och samtidigt livligt med många aktiviteter, säger David.

Kontaktpunkt

De bor nära Strandviks bygdegård där det är full fart. Bonnie sjunger i en nystartad kör.

– Härliga och engagerade människor ser till att det händer saker i bygdegården. Som nyinflyttade är det väldigt praktiskt att ha en sådan kontaktpunkt. Det har varit lätt att lära känna folk, säger Bonnie och David.

Bonnie jobbar som utvecklingschef på PrimeBlade. Det handlar om forskning och att hon leder produktutvecklingen. David är utbildad traktormekaniker och jobbade senast med CNC-styrda maskiner på ett forskningsinstitut. Han har också erfarenhet från restaurang och kök.

– Först hade vi inte klart med förskola till barnen så jag avvaktade med att söka jobb. Nu har de fått plats på Torvnäs förskola och jag har börjat ta olika jobbkontakter, säger David.

Hem till Sunne

Det är familjens första sommar i huset och de njuter av sin nya trädgård. De har fått en ny tillvaro med mindre stress.

– Jag är uppväxt i Stockholm. När vi var där på besök senast kändes det så tydligt att vi åkte hem till Sunne. Innan vi flyttade tittade vi på inflyttningssiffror och såg att Sunne växer. Det är viktigt för oss att bo på en ort som är framåt, säger Bonnie.

Än har de inte hunnit besöka så många av Sunnes besöksmål.

– När vi får gäster från Stockholm och Minnesota ska vi turista och se ställen som Mårbacka och Rottneros park. I sommar vill vi vara kvar här så mycket som möjligt.