Rickard Lindqvist

Rickard Lindqvist är tredje generationen som driver familjekoncernen Lindarnas vars huvuddel ligger i att förvalta fastigheter med affärslokaler, kontor och bostäder i Sunne och Karlstad med omnejd

Rickard Lindqvist

– Morfar började köpa fastigheter som en investering när han drev målerifirman Nilssons måleri. Under en period sysselsatte företaget 50 personer, berättar Rickard Lindqvist, VD/CEO på Lindarnas.
I koncernen ingår LKL Fastighets AB med sina döttrar Bohuslind AB, Lindarnas Fastighets AB, Lindarnas Molkom AB och Lindarnas Utveckling AB.

Rickards morfar startade företaget på 1940-talet.

– På vintern jobbade han i skogen och på sommaren åkte han runt på landsbygden i Sunne med en lätt motorcykel och målade böndernas ladugårdar och hus. När han kom hem på eftermiddagen arbetade han först i familjens kiosk i Getnäs, sedan tillbringade han kvällarna i sin egen källare där han agerade frisör åt traktens gubbar. Han var en allkonstnär och entreprenör som lade grunden till det vi har att förvalta och utveckla i företaget idag.
Trygghet, omtanke och utveckling är Lindarnas ledord.

– Vi vill kännas familjära och hålla hög servicenivå. En av våra äldre kunder kommer med hembakade kakor till oss emellanåt. Det är ett kvitto för oss på att vi lever som vi lär. Vi vill vara lyhörda och lätta att nå för våra kunder.