Sunne – en plats i världen

Det sitter minst en entreprenör vid varje köksbord i Sunne brukar vi säga. Som har tagit saken i egna händer och driver eget. Upplev deras passion för hantverket, och platsen Sunnes betydelse, i vår nya filmserie i fyra delar.
  • I del 4 möter du Stefan och Jan Persson som ser till att familjen fortsätter genom smidet. De låter handen synas i hantverket och i ”Smejja” behöver inget gå blixtsnabbt. De värnar om kvalitet och sätter stort värde på att få verka på en vacker plats där människor hjälps åt.

  • I del 3 möter du Erik Axelson som ser stora likheter mellan att leverera stand-up och snickra i trä. För några år sedan tog han beslutet att med Sunne som utgångspunkt bara försöka jobba med roliga grejer. Hans teori är att risken då är större att "man blir lite bra på det man gör".

  • I del 2 möter du glaskonstnärerna Ingalena och Ragnar Klenell i deras ateljé i Edsbjörke, vid sjön Fryken, där glaset bestämmer tempot. De har jobbat konstnärligt med hyttan och lagt sin lust här. "Vi har nog den bästa verkstaden i hela Sverige, i världen nästan", säger Ingalena.

  • I del 1 möter du Jeanette och Kornelia Engqvist som driver en experimentell studio för design, illustration och risotryck i Sunne. Studion ligger i en gammal skola från slutet av 1800-talet.

Är du nyfiken på Sunne?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev som kommer två-fyra gånger per år. Du hittar länken här nedanför.