Sunne kommun har tack vare våra fantastiska omgivningar och kreativa fryksdalingar mycket att erbjuda inom området kultur och fritid.

Kultur

I Sunne finns ett rikt kulturarv att förvalta och idag förs traditionen vidare av många aktörer inom teater, konst, litteratur, musik och dans. 

Ta reda på mer om våra författare och konstnärer, om musik och teater och om aktiviteter för barn och ungdomar.

Fritid

I Sunne finns fritidsaktiviteter för alla åldrar och smaker, tack vare ett rikt föreningsliv, en fantastisk natur och många fina anläggningar.

Föreningstjänster kultur och fritid

Service, tjänster och föreningsbidrag till föreningar verksamma i Sunne kommun

Krisberedskapsveckan 2021 2021-09-23

Varje år äger den årliga nationella kampanjen Krisberedskapsveckan rum. Den anordnas av myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Veckans mål är att fler människor ska vara förberedda om det skulle bli en kris.

Demokrativeckan tisdag, digitala föreläsningar 2021-09-21

Ta del av digitala föreläsningar om Kulturens roll för demokratin, Föreläsning med frilansjournalisten Jack Werner om källkritik  och en föreläsning om Identitet, gemenskap och demokrati i nationalismens tidevarv.

Demokrativeckan måndag: speed-dating, svar på film och samtal om utveckling 2021-09-20

Demokrativeckan 20 – 27 september, bjuder på flera möjligheter att ställa frågor till kommunledningen och våra politiker. Idag måndag 20/9 sker speed-date, möjlighet att få svar på frågor med film och möte på Kalasmakeriet, Gräsmark.

Sunne kommun skriver samarbetsavtal med storsatsande Ski Sunne 2021-09-08

Ski Sunne är på god väg att bli en året runt-anläggning. Under våren 2022 invigs en storsatsning på liftburen cykling. Sunne kommun skriver samarbetsavtal med Ski Sunne för att kunna samarrangera aktiviteter under året med syfte att förbättra folkhälsan.

Kommunledningen bjuder in till samtal i kyrkbyarna 2021-09-01

Du som är företagare och/eller invånare i någon av våra kyrkbyar är välkommen att samtala om utveckling i Sunnebygden med representanter från kommunen.

Kontakt

Kulturkontoret
E-post: kultur@sunne.se
Tel: 0565-163 95
Besök: Biblioteket
Adress: 36. Kulturkontoret, 686 80 Sunne

Fritid
E-post: fritid@sunne.se
Tel: 0565-162 36, 070-658 45 15
Besök: Kommunhuset, Kvarngatan 4
Adress: 1.Fritid, 686 80 Sunne

Länkar

Sagolika Sunne

Vi törs påstå att när det gäller natur och fritid, idrott och upplevelser så kan vi erbjuda det mesta.  I Sunne satsar vi också medvetet på kultur i vardagen, t ex  så får alla barn i skolan se professionell scenkonst varje termin.