Skönlitteratur, facklitteratur, talböcker, kassettböcker och e-böcker. Tidningar, tidskrifter, musik och film. Boka dator, lokal och till och med en bibliotekarie.

Bibliotekskatalogen

Alla våra medier från böcker till film finns att söka i Bibliotekskatalogen, som är en webbaserad katalog över allt vårt innehav. Här kan du också reservera och låna om ditt val. Länken hittar du i högerspalten.

Böcker

På biblioteket finns ca 60 000 böcker. Böckerna är indelade i två huvudkategorier: faktaböcker och skönlitteratur. Det finns avdelningar för vuxna, ungdomar, barn, stor stil, lättläst, deckare med mera.

Ljudböcker

Ljudböcker kan vem som helst låna (till skillnad från talböcker). Hos oss finns böcker på CD och mp3 för både barn och vuxna.

Talböcker

Personer med läshandikapp - permanenta eller tillfälliga - får låna talböcker.  För information kontakta gärna Toleif Högberg 0565-163 86 eller Maria Syvertsson 0565-161 80. Mer information finns på Legimus.

E-böcker

 Låna en E-bok hemifrån och ladda ner den till din dator, mobiltelefon eller läsplatta. E-böcker lånar du på bibliotekvarmland.se - dock med en begränsning på max 2 lån per vecka. Om du är osäker på hur det går till är du välkommen att fråga personalen.

Tidningar och tidskrifter

Vi har ett flertal dagstidningar och specialiserade tidskrifter. Tidskrifter kan sökas i bibliotekskatalogen.

Musik och film

  • CD-skivor
    Vi lånar ut musik på CD i många olika genrer där lånetiden är fyra veckor. Du kan söka på olika typer av musik i bibliotekskatalogen. Gå in på avancerad sökning och välj musik-cd under media. Sedan kan du fylla i de övriga dialogrutorna efter dina egna önskemål.
  • Noter
    Vi har nothäften och visböcker till utlåning.
  • DVD
    Spelfilmer har lånetid på tre dygn, förutom långa serier som har längre lånetid. Man får låna max 3 filmer i taget. Om filmen inte återlämnas i tid tas en förseningsavgift ut på 10 kr/dag.

 

Kontakt

Per Branzén
Kultur- och näringslivschef
E-post: per.branzen@sunne.se
Tel: 0565-163 80
Besök: Storgatan 39, Bibliotekshuset
Adress: 36. Näringslivsenheten, 686 80 Sunne

Erik Öhrn
It-bibliotekarie, ansvarig bibliotekarie
E-post: erik.c.ohrn@sunne.se
Tel: 0565-16176
Besök: Storgatan 39
Adress: 36. Biblioteket, 686 80 Sunne

Huvudbiblioteket
E-post: biblioteket@sunne.se
Tel: 0565-161 72
Besök: Biblioteket, Storgatan 39
Adress: 36. Biblioteket, 686 80 Sunne

Sagolika Sunne

Du som själv inte kan ta dig till biblioteken kan få hjälp med "Boken kommer". Ring 0565-161 77 för mer information!

Snabba svar på vanliga frågor

Logga snabba svar på vanliga frågorHitta svaret på din fråga med vår samling snabba svar om